Delicte

BRAȘOV. MITĂ refuzată de polițiști, în două cazuri penale

 

Doi polițiști brașoveni i-au sesizat pe ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov cu privire la faptul că li s-a oferit mită, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu într-un dosar penal privind o infracțiune rutieră, respectiv într-un caz de violență în familie.

Primul caz a fost înregistrat în data de 30 august. Unul dintre polițiști, de la Postul de Poliție Vulcan, a intervenit pentru a aplana un conflict izbucnit într-o familie din localitatea în cauză.

„Având în vedere că fapta comisă impunea întocmirea unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «violența în familie» și emiterea unui ordin de protecție provizoriu, bărbatul a oferit polițistului suma de 400 de lei pentru a nu fi dispuse măsurile legale ce se impun”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, comisar Alina-Maria Ivan. Polițistul nu doar că a refuzat mita, dar a și denunțat fapta.

Cel de-al doilea caz s-a înregistrat sâmbătă, 12 septembrie.
Un agent de poliție din Râșnov a oprit în trafic, pentru control, un bărbat de 32 de ani, care șofa sub influența alcoolului.

„La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,40 mg/l alcool pur. Întrucât fapta impunea reținerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 zile, conducătorul auto a oferit polițistului suma de 500 lei, pentru ca acesta să nu dispună asupra sa măsurile legale care se impun”, a detaliat comisarul de poliția Alina-Maria Ivan.
Și în acest caz, agentul de poliție a făcut sesizare la SJA Brașov.

Ofițerii anticorupție, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au preluat și au continuat cercetările în cadrul a două dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „dare de mită”.

De altfel, bărbatul care a vrut să dea mită pentru a scăpa de acuzațiile de violență în familie a fost deja trimis în judecată pentru fapta de „dare de mită”.
Reprezentanții IJP Brașov au făcut precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de Procedură Penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button