Delicte

BRAȘOV. Mită de 10.000 de lei, refuzată de un polițist rutier din Râșnov / Denunț făcut și de un polițist de la Permise

 

Polițiștii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au organizat două acțiuni de prindere în flagrant a unor persoane care au dat mită pentru a obține beneficii din partea oamenilor legii. Acțiunile au avut loc zilele trecute, în urma denunțurilor unor polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov și Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Brașov.

„În prima situație, un agent de poliție din cadrul Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Brașov a apelat, în jurul orei 09.30, Linia Call Center anticorupție 0800.806.806 a D.G.A. și a sesizat faptul că, un candidat la examenul pentru obținerea permisului de conducere i-a oferit o sumă de bani drept mită pentru a-l promova la proba practică. Apelul a fost direcționat imediat către S.J.A. Brașov, care a sesizat unitatea de parchet competentă, fiind organizată echipa operativă de prindere în flagrant. La acurt timp, candidatul a fost surprins în timp ce încerca să îl mituiască pe polițistul examinator cu ehivalentul în lei a sumei de 100 de euro”, se explică într-un comunicat remis de DGA.

În cauză, procurorul a încheiat acord de recunoaștere a vinovăției cu făptuitorul, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Ulterior, un alt agent de poliție, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov – Poliția Stațiunii Râșnov – Compartimentul rutier, a sesizat D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Brașov cu privire la faptul că un cetățean care a fost depistat conducând sub influența unor substanțe interzise i-a oferit suma de 10.000 de lei mită pentru a nu-i întocmi dosar penal.

„În cel mai scurt timp, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, echipa operativă a S.J.A. Brașov a realizat prinderea în flagrant a autorului faptei.
În acest caz, procurorul a dispus cercetarea inculpatului, în stare de reținere pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de date de mită, urmând ca în cursul acestei zile să se dispuă în consecință”, au informat reprezentanții DGA.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare