Delicte

BRAȘOV. Firmă de organizat croaziere din Insulele Cayman, înșelată cu sume importante de bani de „fotografi” brașoveni

 

Doi bărbați se află în arestul Poliției Județene Brașov, iar o femeie a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzați de fapte de înșelăciune și fals, într-un caz privind obținerea ilegală de bani pentru concedii medicale și tratamente medicale fictive, în dauna unei firme din Insulele Cayman care organizează croaziere.

Polițiștii brașoveni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, au efectuat, pe 20 iulie, cinci percheziții.

Cele trei trei persoane vizate de anchetă sunt acuzate de comiterea unor fapte de înșelăciune în formă continuată, complicitate la înșelăciune în formă continuată, tentativă la înșelăciune, falsificarea de instrumente oficiale, folosirea de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Ancheta a fost demarată după ce polițiștii brașoveni au primit sesizare de la firma din Insulele Cayman cu privire la faptul că o angajată din Brașov le-ar fi prezentat documente false, pentru a obține decontarea unor tratamente medicale și pentru concediul medical.

„Din cercetări a rezultat că o firmă, cu sediul în Insulele Cayman, a decontat unei femei în vârstă de 28 ani din Brașov, angajată a acestei societăţi în calitate de fotograf stagiar în perioada 30.11.2016 – 22.07.2017, plăţi în valoare de peste 75.000 USD reprezentând cheltuieli medicale și concediu medical, în baza unor înscrisuri fictive. Din conținutul înscrisurilor, eliberate de o firmă cu sediul în România, a reieşit faptul că medicii care i-au acordat persoanei suspecte asistență medicală ar fi avut următoarele specialități: medic specialist ecografie, medic – hematologie, medic specialist cardiologie și medic specialist cardiologie – șef secție – chirurgie vasculară. În urma verificărilor s-a stabilit că medicii menționați în cuprinsul documentelor nu figurau în Registrul Medicilor cu drept de practică în România”, a explicat șeful Serviciului Cabinet din cadrul IJP Brașov, subcomisar Ionuț Marin.

Mai mult, în timpul anchetei, polițiștii au descoperit că și un brașovean de 35 de ani, angajat de asemenea pe post de fotograf de către firma respectivă, a beneficiat în anul 2015 de decontarea unor așa-zise servicii medicale în valoare de 370.000 de lei, prin folosirea de înscrisuri fictive eliberate de o altă firmă cu sediul în România.

Cercetările au scos la iveală că cele două firme care au eliberat documentele fictive celor doi suspecți este administrată de un bărbat de 38 de ani. Acesta ar fi creat, în perioada 2015-2017, patru ştampile purtătoare de denumiri de medici fictivi şi coduri de parafe corespunzătoare, pe care le-a utilizat în generarea de facturi fiscale, contracte de prestări servicii, scrisori medicale, chitanţe şi alte documente fictive de care au beneficiat suspecții, conform reprezentantului IJP Brașov.

În urma celor cinci percheziții efectuate săptămâna trecută, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor înscrisuri folosite la decontarea serviciilor medicale fictive, alte mijloace materiale de probă constând în unităţi de calcul, tablete, laptopuri, carduri de memorie, precum şi importante sume de bani.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button