Delicte

BRAȘOV. Condamnate, cu acord de recunoaștere a vinovăției, pentru complicitate la…

  • FB_IMG_1658472630497_298708.jpg
 

Tribunalul Brașov a admis astăzi acordul de vinovăţie încheiat de DNA Braşov cu inculpata Grosaru Aurelia, condamnând-o pe femeie la pedeapsa 8 luni de închisoare pentru „complicitate la tentativă la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri ori active din bugetul Uniunii Europene sau bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”.
Instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpata Grosaru Aurelia este obligată să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

De asemenea, va avea obligaţia de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Ea va avea și de prestat o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei com. Şinca Nouă.

În cauză, există drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Tot astăzi, în baza unui acord de recunoaștere a vinovăției, Tribunalul Brașov a condamnat o altă inculpată, Clinciu Mihaela, la pedeapsa închisorii de 8 luni pentru săvârşirea infracţiunii de „complicitate la tentativă la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri ori active din bugetul Uniunii Europene sau bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”.
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de autoritate de management pentru programul operațional regional 2007 – 2013, apare ca parte vătămată în acest dosar – vezi AICI.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button