Delicte

BRAŞOV. „Celebrul” Alen Moisin a fost condamnat şi în dosarul de şantaj şi cămătărie

 

Recidivistul Alen Moisin a fost condamnat la 6 ani, 2 luni şi 27 de zile de închisoare în dosarul de şantaj şi cămătărie în care a fost arestat preventiv la începutul anului trecut. Sentinţa a fost dată ieri, de Judecătoria Braşov.

Magistraţii l-au condamnat iniţial la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru şantaj în formă continuată (parte vătămată C.Ş.V.) şi la 2 ani de închisoare pentru camătă, dar au aplicat pedeapsa cea mai grea (de 4 ani şi 6 luni), la care au adăugat o treime din cealaltă, rezultând 5 ani şi 8 luni de închisoare.
Acestei perioade i s-au adăugat 207 zile rămase neexecutate dintr-o condamnare pronunţată de Judecătoria Moreni, în 2012. Astfel, Alen Moisin s-a ales cu 6 ani, 2 luni şi 27 de zile de închisoare.

Dacă sentinţa va rămâne definitivă – există drept de apel în termen de 10 zile de la pronunţare, din pedeapsă va fi dedusă perioada petrecută în reţinere şi arest preventiv (29 ianuarie – 30 martie 2015; 16 noiembrie 2015 – 01 februarie 2016), precum şi în arest la domiciliu (30 martie -29 mai 2015).
În prezent, inculpatul se află sub control judiciar.

Complice condamnat la închisoare cu suspendare
În acelaşi dosar de şantaj şi cămătărie a fost condamnat şi Dan Viorel Dimulete. El a primit 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de 3 ani, pentru complicitate la camătă.
Dacă sentinţa va rămâne definitivă, inculpatul va avea mai multe obligaţii, printre care să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate şi să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.
Bărbatul a fost reţinut pe 29 ianuarie 2015, apoi a stat în arest până pe 30 martie 2015.
În prezent şi el se află sub control judiciar.

Inculpaţii au de acoperit cheltuieli judiciare de 65.000 lei
Pe latură civilă, cei doi nu au de plătit despăgubiri părţilor vătămate, deoarece acestea nu s-au constituit părţi civile.
Totuşi, instanţa a dispus confiscarea specială şi menţinerea sechestrului asigurător asupra sumelor de 5.950 euro şi 13.200 lei cu privire la care a fost instituit sechestru prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov din data de 30 ianuarie 2015.
Mai mult, magistraţii Judecătoriei Braşov îi obligă pe inculpaţi la plata sumei de 65.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat – 55.000 lei inculpatul Alen Moisin şi 10.000 lei inculpatul Dan Viorel Dimulete.

Potrivit informaţiilor oferite de anchetatori la începutul anului trecut, în perioada 2013-2015, Alen Moisin a acordat mai multe împrumuturi, cu camătă, mai multor persoane, iar pentru recuperarea datoriilor a recurs, în repetate rânduri, la amenințări cu acte de violență împotriva datornicilor, fiind ajutat în activitatea infracțională de Dan Viorel Dimulete.

Întreaga sentinţă poate fi găsită AICI

De asemenea, pentru mai multe informaţii privind activitatea infracţională a lui Alen Moisin CITIŢI ŞI:

Interlopul Alen Moisin, arestat pentru cămătărie și șantaj


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button