Delicte

BRAȘOV. Autoturism parcat la un centru comercial, furat cu tot cu 140.000 de euro!

  • IMG-20220526-WA0001_297059.jpg
  • IMG-20220526-WA0000_297060.jpg
  • IMG-20220526-WA0002_297061.jpg

Doi bărbați sunt suspectați că au furat un autoturism ce se afla parcat în incinta unui centru comercial din municipiul Brașov, iar din interiorul acestuia ar fi sustras suma de aproximativ 140.000 euro.

„În urma activităților investigativ-operative efectuate în cauză, polițiștii au identificat persoanele bănuite de săvârșirea faptei ca fiind doi bărbați, unul în vârstă de 40 ani, din județul Brăila și celălalt, în vârstă de 52 ani, din județul Brașov.
În continuarea cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul, în vârstă de 40 ani, ar fi sustras autoturismul în cauză și l-ar fi condus pe raza municipiului Brașov, ulterior abandonându-l, iar din interiorul acestuia ar fi sustras suma de aproximativ 140.000 de euro.
Activitatea infracțională a acestuia ar fi fost înlesnită de către bărbatul în vârstă de 52 ani, din județul Brașov, care i-ar fi asigurat deplasarea până la locul săvârșirii faptei și ulterior, preluarea acestuia de la locul abandonării autovehicului”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, comisar Alina-Maria Ivan.

Ieri, 25 mai, polițiștii au efectuat 8 percheziții domicilare în județele Brașov și Brăila, la locuințele și sediile profesionale ale persoanelor bănuite de săvârșirea infracțiunilor cercetate, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe sume de bani, obiecte de vestimentație, resturi vegetale, 2 instalații artizanale destinate inhalării de substanțe pe cale orală, medii de stocare electronice și alte mijloace materiale de probă necesare continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Brașov.

Cercetările sunt continuate pentru furt calificat, furt în scop de folosință,complicitate la furt calificat și complicitate la furt în scop de folosință.

Dosarul penal este instrumentat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

„Activitățile investigative efectuate în cauză au fost realizate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, Serviciului de Investigații Criminale Brăila, Poliției Aeroportului Otopeni, Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, alături de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din județele Brașov și Brăila”, a precizat comisarul de poliție.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button