Delicte

BRAŞOV. 15 ani de închisoare, pentru „ţepe” date mai multor firme

 

Un bărbat cunoscut de poliţiştii din ţară pentru înşelăciunile comise în dauna unor firme a fost condamnat definitiv de magistraţii Curţii de Apel Braşov la 15 ani de închisoare. Sentinţa a fost dată ieri, prin contopirea mai multor pedepse primite de inculpatul Gheorghe Zlate la Tribunalul Vaslui (definitivă prin decizia ÎCCJ, la Curtea de Apel Alba Iulia, la Judecătoria Oradea).
Din pedeapsă vor fi scăzute perioadele 14.08.2008 – 09.04.2010 şi 03.12.2011- 09.07.2014, când a stat după gratii.

Numele lui Gheorghe Zlate a apărut în mai multe dosare penale privind înşelăciuni comise în dauna unor firme. El şi alţi inculpaţi înfiinţau câte un SRL şi luat marfă de la furnizori, pe care o „achitau” cu CEC-uri fără acoperire, apoi dispăreau pentru a înfiinţa alt SRl şi a repeta „ţeapa” la alte societăţi. Produsele astfel obţinute erau vândute apoi la preţuri sub piaţă.

În dosarul deschis la Braşov, trei societăţi comerciale s-au constituit parte civilă, în timp ce firma prin care a cauzat daune Zlate – SC Double C Quality SRL – a avut calitate de inculpată, fiind condamnată la amendă penală de 80.000 de lei.
Pe latură civilă, magistraţii au dispus ca Zlate şi SC Double C Quality SRL să achite daune materiale de 141.845,69 lei către una dintre societăţile păgubite, 9.776,53 lei către alta şi 9.440,62 lei către a treia.

În dosarul înregistrat la Vaslui, Zlate şi alte persoane ar fi înşelat în jur de 60 de firme, el fiind considerat a fi liderul grupării.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button