Delicte

Aristotel Căncescu solicită suspendarea executării pedepsei cu închisoarea

Aristotel Căncescu solicită suspendarea executării pedepsei cu închisoarea. Curtea de Apel Brașov are pe rol cererea sa. Ieri a avut loc termen în cauză, dar a fost amânat. Următorul termen a fost stabilit după sărbătorile de iarnă, respectiv în 17 ianuarie 2023.
„22.11.2022
Ora estimata: 12:00
Complet: At6-2018
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: stabilşte termen pentru pronunţare în privinţa cererii de suspendare a executării pedepsei la data de 29.11.2022. acordă termen pentru soluţionarea contestaţiei în anulare la data de 17.01.2023, sala P1, ora 11:30”, se precizează pe site-ul instanței.

Este în închisoare din februarie


Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov se află în penitenciar de câteva luni. El a fost „ridicat” de polițiști și dus la Penitenciarul Codlea la scurt timp după ce a fost condamnat definitiv la 7 ani și 10 luni de închisoare, pentru fapte de corupție.

„La data de 1 februarie 2022, polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Brașov pe numele unui bărbat, în vârstă de 70 ani din județul Brașov, prin care este condamnat la o pedeapsă de 7 ani și 10 luni închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni de corupție. Bărbatul, care nu era urmărit național, a fost preluat și urmează a fi depus în Penitenciarul Codlea”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov (Vezi și: Update. BRAȘOV. Căncescu a fost „ridicat” de polițiști).

Ulterior, Tribunalul Brașov s-a pronunțat în alt dosar de corupție în care au fost trimis în judecată Aristotel Căncescu. În această cauză este inculpat și fostul senator Sebastian Grapă.
Căncescu a primit mai multe pedepse la închisoare, care au fost contopite cu pedepsele primite în alte dosare, urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă de 8 ani și 10 luni de închisoare, dacă sentința va rămâne definitivă.

Sebastian Grapă a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare. Dacă pedeapsa rămâne definitivă, se deduce din pedeapsă durata reţinerii şi arestării preventive în prezenta cauză de la 28.02.2017 la data de 06.03.2017.

Pentru mai multe date, vezi și:

Aristotel Căncescu, aproape 9 ANI DE ÎNCHISOARE / 7 ani de detenție și pentru Sebastian Grapă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Prăpăditu ăsta trebuia linșat de mult timp.

Back to top button