Delicte

A încercat să mituiască polițistul pentru a promova examenul auto

A încercat să mituiască polițistul pentru a promova examenul auto.
O tânără de 18 ani din Suceava este cercetată penal pentru dare de mită. Ea i-ar fi oferit poliţistului examinator bani pentru promovarea probei practice a examenului auto. Banii au fost introduşi în dosarul de candidat, acţiunea fiind surprinsă pe camera video a agentului.

La data de 10.03.2023, organele de cercetare penală ale poliţiei judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava au fost sesizate de reprezentanţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Suceava cu privire la comiterea infracţiunii de dare de mită, în contextul susţinerii probei practice pentru obţinerea permisului de conducere”, a transmis, sâmbătă, Direcţia Generală Anticorupție, într-un comunicat de presă.

Surprinsă în flagrant

A încercat să mituiască polițistul pentru a promova examenul auto. Sursa citată a precizat că, în aceeaşi zi, un agent de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Suceava avea de examinat 14 candidaţi la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere.
Ultimul dintre candidaţi, o tânără în vârstă de 18 ani, i-a oferit acestuia o sumă de bani pentru a-l determina astfel să o promoveze la proba respectivă. Cu ocazia constatării infracţiunii flagrante de către poliţiştii Serviciului Judeţean Anticorupţie Suceava, sub coordonarea procurului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în autoturismul de şcoală au fost identificate două bancnote de 50 de euro, pe care persoana în cauză le introdusese în dosarul de candidat, momentul oferirii fiind surprins şi de camera video aflată în dotarea angajatului de la SRPCIV Suceava”, a mai transmis sursa citată.
A încercat să mituiască polițistul pentru a promova examenul auto. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, cercetările fiind continuate faţă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button