Coronavirus

CORONAVIRUS. NOI ACUZE la adresa Chinei! Ce a spus Mike Pompeo, șeful diplomației americane…

 

Statele Unite ale Americii, care au acuzat China că a întârziat să prevină restul lumii cu privire la apariția noului coronavirus, au sugerat, joi, că autoritățile de la Beijing au constatat, probabil, primele cazuri de infecție cu Covid-19 în luna noiembrie, nu în decembrie 2019.

În acest sens, Mike Pompeo, șeful diplomației americane, a declarat la un post de radio din Washington, potrivit www.7sur7.be, că „primele cazuri au fost cunoscute de guvernul chinez în noiembrie, poate, dar în mod sigur până la jumătatea lunii decembrie, întârziind să anunțe acest lucru, inclusiv la OMS”.

China a informat OMS despre existența focarului de pneumonie de la Wuhan, oraș din provincia Hubei, în 31 decembrie, când era constatat al 44-lea caz, dintre care 11 persoane contractaseră o formă severă a bolii.
 
La rându-i, OMS a comunicat public pentru prima dată cu privire la acest virus în data de 4 ianuarie 2020, dar n-a declarat o urgență de sănătate publică la nivel internațional decât în 30 ianuarie.
 
Beijing-ul a răspuns acuzațiilor aduse de administrația lui Donald Trump, susținând că a comunicat toate datele necesare extrem de rapid.

De asemenea, autoritățile americane reproșează OMS că a avut o mare încredere în China și, astfel, a neglijat o alertă venită din Taiwan cu privire la o probabilă transmitere umană a virusului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button