Coronavirus

Brașoveanca Petronela Rotar, (un nou) Crăciun îndoliat… „Tata e unul dintre cei 1,725,282 de morți ai unei pandemii prost gestionate, într-o țară prost gestionată de care nu îi pasă nimănui”

 

Scriitoarea Petronela Rotar a avut parte – din nou – de un Crăciun îndoliat… Brașoveanca a scris pe Instagram că, în Ajunul Crăciunului, și-a înmormântat tatăl, decedat la vârsta de 72 de ani.

„Tata a plecat în ziua și la vârsta pe care o avea tatăl lui când s-a dus, 72 de ani. Tata a plecat în ziua în care s-a dus tata-mare, socrul lui. Tata-mare avea 71 când s-a dus, tot pe o zloată ca asta, tot într-o zi ca asta, tot pe un pat de spital”, a scris Petronela Rotar.

Înmormântarea a avut loc pe 24 decembrie. Tot în Ajun de Crăciun au fost înmormântați și bunicii scriitoarei…

„A fost un Crăciun greu. Nici primul și posibil nici ultimul de felul ăsta. În ajun, l-am îngropat pe tata. Apoi am stat în liniște, cu o lumînare mereu aprinsă în apropiere, și am parcurs cu atenție cartea ce mi-a fost încredințată spre traducere și care va fi publicată în primăvara asta (…)”, a scris fosta jurnalistă, pe Instagram.

Tatăl ei era internat, iar Petronela Rotar nu a putut să-și ia rămas bun de la el decât telefonic, după cum a explicat ea, într-o postare din data de 23 decembrie, în care a făcut precizări despre sistemul medical găunos:

„Petru a plecat singur, pe un pat de spital, fără nimeni cunoscut în jurul lui. Am reușit, după multe rugăminți și intervenții, să-mi iau rămas bun de la el acum două zile, la telefon. Am reușit, după multe intervenții, să mă asigur că nu e trimis acasă, așa cum ni s-a spus inițial, când încă era bine, fără simptome de covid, să moară din lipsa dializei, căci nu reușiseră să-i monteze cateter din prima. Medicul nefrolog mi-a zis atunci: nu am altă idee decât să-l luați acasă. Să moară, adică, cu zile? Nu am altă idee, a răspuns. A avut și alte idei, după ce am dat niște telefoane și am făcut scandal. Dacă eram încă plecată (n.r. în vacanța din Africa) și nu eram eu fiica lui, ar fi fost mort de atunci. Așa cum a rămas paralizat acum 11 ani, când eu eram în avion într-un drum lung de o zi și nu am putut da telefoanele astea și el a făcut un AVC. Medicul de gardă sărbătorea ceva și nu s-a uitat la el multe ore, iar când s-a uitat, era prea târziu. L-am găsit într-un pat, paralizat complet pe partea dreaptă, afazic.
Tata a una dintre victimele colaterale ale unui sistem putred, bolnav, pe care îl numim, în mod ironic, de sănătate. Tata e victimă colaterală a indolenței, lipsei de empatie, de profesionalism, dar și de minte nu doar a unei categorii profesionale, ci a unei populații aflate în derivă, care nu recunoaște pericolul unei pandemii. Tata e unul dintre cei 1,725,282 de morți ai unei pandemii prost gestionate, într-o țară prost gestionată de care nu îi pasă nimănui.
Rămas bun, tata. Iartă-ne că nu am putut mai mult.
Petra, fiica lui Petru (…)”, a scris brașoveanca – VEZI AICI postarea completă.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button