Politic

A murit Victor Babiuc, fost ministru al Apărării

A murit Victor Babiuc, fost ministru al Apărării. Politicianul s-a stins din viață ieri, la vârsta de 84 de ani. El s-a retras din spațiul public în urmă cu mai mulți ani. Victor Babiuc a deținut, după 1989, funcții importante în statul român: deputat în mai multe legislaturi (1990-2004), ministru al Apărării Naționale, ministru al Afacerilor Interne, ministru al Justiției, președinte al Camerei de Comerț a României.

Anunțul morții sale a fost făcut pe Facebook de către scriitorul Radu F. Alexandru.

„În toate înaltele demnități care i-au fost încredințate, Victor Babiuc a probat un profesionalism și o rigoare ireproșabile.A fost întotdeauna un om al dialogului, a respectat pe toată lumea și a avut întotdeauna ușa deschisă pentru cei care au apelat la el. Executarea unui ordin primit pe cale ierarhică, în timpul mandatului de ministru al Apărării, i-a adus peste ani o nedreaptă condamnare penală, pe care Dumnezeu nu i-a mai lăsat timpul să o îndrepte în justiție. Toți cei care l-au cunoscut îi vor păstra, cu siguranță, amintirea unui om exemplar, cu calități intelectuale, morale și sufletești de necontestat. Ne-a legat o strânsă prietenie de peste 30 de ani și pierderea lui o resimt cu o imensă durere”, a anunțat scriitorul Radu F. Alexandru pe Facebook.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
jonelul
1 an în urmă

Matale ai toate motivele sa scrii la suprlativ despre acest babiuc, domnule scriitor radu f.alexandrescu, insa tine cont ca nu toata lumea poate sa faca acelasi lucru ! daca vrei parerea mea, ti-o pot spune, desi nu-ti va placea, dar… Citeşte mai mult »

Barbu Gh.
1 an în urmă

Plânge careva? NU? Nimeni? Ba chiar se bucură majoritatea?
Să nu uităm că și lui i se datorează halul în care a ajuns țara asta.
Ilici Iliescovici pe când?

Willy
1 an în urmă

Asa o sa scrie putinistii si de latraul putinist. Numai de bine. Pai normal, doar slugoiul e slugoi, nu? Daca ar fi sa scriem noi cetatenii necrologul, alftel ar suna.

Back to top button