„Punct negru” de pe DN1 reconfigurat / Prea multe accidente cu morți și răniți
„Punct negru” de pe DN1 reconfigurat. Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a scos la licitație un contract de 38 de milioane lei pentru reparații capitale și consolidări în zona dealurilor de la Perșani, pe DN1 Brașov – Sibiu, anunță economedia.ro. Este un contract pentru reconfigurarea traseului DN1 pe aproximativ un kilometru în județul Brașov. Presupune retrasarea virajelor periculoase și execuția unui viaduct cu o lungime de 143 de metri, într-o zonă cunoscută drept „punct negru” din cauza virajelor strânse.
„Sectorul de drum situat pe DN 1, între pozițiile km. 204+434 și km. 205+546 metri prezintă o zonă de alunecare activă de teren, având drept consecințe degradări ale terasamentului drumului și structurii rutiere. Segmentul de drum este alcătuit dintr-o succesiune de două curbe strânse, cu două benzi, plus bandă pentru vehicule lente. Terenul coboară accentuat de la km. 204 până la km. 205. În această zonă a traseului există un punct negru unde s-au înregistrat accidente cu morți și răniți”, arată documentația pe care a consultat-o Economedia.
Unul dintre accidentele cumplite din această zonă este cel petrecut în 17 iunie 2016. Un autocar cu copii s-a răsturnat atunci (foto).
„Punct negru” de pe DN1 reconfigurat. Pentru înlăturarea „punctului negru” de pe traseu se vor retrasa cele două curbe cu raze de 28,5 metri. Noile curbe vor avea raze de 55 de metri și lungimi ale clotoidelor (curbă plană, a cărei curbură într-un punct este proporțională cu lungimea arcului cuprins între alt punct fix al curbei și cel considerat) de minimum 45 de metri.
Cea mai dificilă lucrare va fi viaductul cu o lungime de 143 de metri, soluție tehnică propusă ca urmare a „împingerii mare a pământului în zona alunecării active”. Viabilitatea structurii va fi de cel puțin 100 de ani, potrivit caietului de sarcini.
Ofertele pot fi depuse până la 27 martie, iar garanția lucrărilor va fi de trei ani. Contractul are o durată de 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.
Nu punctele sunt periculoase ci șoferii. Șoferii neatenți, indiferenți, incapabili de a conduce, în siguranță, vehicule. Ăștia trebuie eliminați de pe șosele. Ăștia care se joacă cu telefonul în timp ce conduc, nu au habar de regulile rutiere, se cred… Citeşte mai mult »