Sănătate

Pe ce parte a corpului este bine să dormi

Te-ai întrebat vreodată pe ce parte a corpului este bine să dormi? Specialiștii susțin că este sănătos dormitul pe partea stângă. Printre altele, ar ajuta procesul de digestie. De asemenea, ar fi bun pentru evitarea arsurilor la stomac. Iată ce beneficii ar avea dormitul pe partea stângă, după cum a postat și dr. Adina Alberts.


„Stomacul nostru se află în mod natural în partea stângă a corpului. Înseamnă că digestia este mai eficientă atunci când ne culcăm pe partea stângă a corpului. Practic, totul se reduce la faptul că gravitația deplasează mai ușor alimentele prin intestin. Teoria conform căreia dormitul pe partea stângă ajută digestia și eliminarea reziduurilor s-a născut din principiile ayurvedice, dar și cercetările moderne susțin această idee.
Un studiu realizat în 2010 a evidențiat o relație între statul culcat pe partea dreaptă și o creștere a cazurilor de arsuri la stomac.  Cercetătorii susțin teoria conform căreia sucurile gastrice rămân în stomac, mai jos de nivelul esofagului dacă dormim pe partea stângă și refluxul gastroesofagian nu mai are loc.
De asemenea, conform medicinei ayurvedice, dormitul pe partea stângă permite corpului nostru să filtreze mai bine lichidul limfatic prin intermediul ganglionilor limfatici, partea stângă a corpului nostru fiind partea limfatică dominantă”, a scris dr. Adina Alberts.


Medicii recomandă și pentru femeile însărcinate să doarmă pe partea stângă. Astfel îmbunătățesc circulația către inimă. Poate ajuta la reducerea presiunii asupra spatelui. De asemenea, împiedică uterul să comprime ficatul și crește fluxul sanguin către uter, rinichi și făt.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare