Expres

Aproape 5.000 de candidați la școlile de poliție

Aproximativ 5.000 de candidați s-au înscris pentru examenul de admitere în cele două unități de învățământ preuniversitar ale Poliției Române. Este vorba despre Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca.

Astfel, pe cele 1.340 de posturi scoase la concurs în cadrul Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina s-au înscris 3.936 de candidați. Pe cele 300 de locuri de la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca s-au înscris 949 de candidați.
Sesiunea de admitere la care s-au înscris cei aproape 5.000 de candidați cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor. La final, are loc examinarea medicală a candidaților rămași în concurs.

Centrele zonale de selecție


Proba de evaluare a performanței fizice va fi susținută în centrele zonale de selecție. Acestea sunt:

– Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea;

– Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;

– Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – pentru candidații din
județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;

– Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;

– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – pentru candidații din județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea;

– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui.
Candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice vor susține proba de evaluare a cunoștințelor, la data de 10 decembrie 2022. Rezultatele obținute vor fi postate pe site-ul oficial al unității de învățământ pentru care optează.

Datele au fost preluate de pe politiaromana.ro.

foto – caracter ilustrativ


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Ce de viitori paraziți, protectori ai interlopilor.

Raoke
1 an în urmă

Cand vad atatea pitipoance jumatate de buletin, eu simt ca voi fi in deplina „siguranta” si pe „deplin protejat” cand vor termina astea scoala.

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare