La BRAȘOV, ședințe cu părinții și cu… polițiști
În perioada 14-18 martie 2022, polițiștii din cadrul Biroul Siguranța Școlară împreună cu polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Brașov au desfășurat activități informative la mai multe unități școlare din municipiu.
„Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare ale violenței este o prioritate a Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, care continuă activitățile specifice de informare în unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza județului”, au precizat reprezentanții IPJ Brașov.
Polițiștii au fost prezenți în următoarele unități de învățământ: școlile Gimnaziale nr 1, nr. 4, nr. 9, nr. 25 și Liceul de Arte Plastice „Hans Mattis Teutsch”.
Beneficiarii activităților au fost 1.361 de elevi ai claselor primare, gimnaziale și liceale, precum și 58 de cadre didactice.
„Activitățile au fost interactive și au vizat teme precum prevenirea bullying-ului, a violenței verbale și fizice, dar și modalități de prevenire/combatere a comportamentelor de risc în mediul școlar. De asemenea, polițiștii au organizat instruiri ale cadrelor didactice cu privire la modul de intervenție în cazurile de bullying/violență în mediul școlar și au participat la ședințele cu părinții organizate în cadrul unităților de învățământ, în care au fost prezentate aspecte cu privire la măsurile ce pot fi luate în vederea prevenirii/combaterii comportamentelor neadecvate ale elevilor în mediul școlar”, a detaliat, astăzi, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, comisar Alina-Maria Ivan.
Elevilor și cadrelor didactice li s-a explicat că toate formele agresiunii întâlnite în școli, de la îmbrânceli și jigniri, până la intimidări fizice și verbale, trebuie să fie semnalate, pentru a crea un climat de ordine și siguranță în mediul școlar.
Poliția Brașov le amintește părinților că educația primită la şcoală trebuie să fie completată cu sfaturile şi exemplele oferite de familie, deoarece acestea au o influenţă mai mare asupra copiilor decât toate cuvintele şi explicaţiile ulterioare.De asemenea, printr-o comunicare constantă cu cadrele didactice, familia poate corecta, în timp util, eventuale comportamente deviante ale copiilor.
Polițiștii brașoveni vor continua activitățile de acest tip și în alte școli.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.