Expres

Iahtul unui oligarh rus, confiscat în Franța

  • iaht_3.jpg
 

Ministerul francez de finanțe a anunțat într-un comunicat că autoritățile franceze au confiscat un iaht deținut de oligarhul rus Igor Sechin, directorul executiv al companiei energetice de stat ruse Rosneft, ca parte a sancţiunilor Uniunii Europene pentru invazia Ucrainei. Uniunea Europeană l-a sancționat la începutul acestei săptămâni, descriindu-l drept unul dintre „cei mai de încredere și mai apropiați consilieri ai președintelui rus Vladimir Putin, precum și prietenul său personal”.
Iahtul, numit „Amore Vero” (n.r.- ”Dragostea adevărată” în italiană) a sosit în portul francez mediteranean La Ciotat (Marsilia) în ianuarie. Era programat să părăsească portul pe 1 aprilie.

Mulțumim vameșilor francezi care aplică sancțiunile Uniunii Europene împotriva apropiaților guvernului rus”, a declarat ministrul francez de finanțe, Bruno Le Maire, într-un mesaj pe Twitter.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button