Delicte

BRAȘOV. Trimis în judecată de DNA după ce ar fi băgat în buzunar fonduri europene

  • dna_10.jpg

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, președinte al unei asociații (n.r. al cărei nume nu a fost făcut public), pentru săvârșirea unei infracțiuni de schimbare fără respectarea prevederilor legale a destinației fondurilor europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

„În perioada 15 martie – 05 aprilie 2018, inculpatul, în contextul implementării proiectului «Explore the Nature Join the Adventure», ar fi schimbat fără respectarea prevederilor legale destinația unei părți din fondurilor obținute cu titlu de avans, în cuantum 9.486 euro.
Banii respectivi, care trebuiau sa fie folosiți pentru achitarea costurilor de transport către participanții din diverse țări ale UE, achitarea costurilor cu serviciile de masă și cu serviciile de formare, ar fi fost retrași de inculpat de la bancomat și folosiți în interes personal”.

În cauză s-au dispus măsuri asiguratorii.
Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale s-a constituit parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button