Focar de salmonella la o importantă fabrică de ciocolată din lume
O fabrică de ciocolată din Belgia și-a închis temporar porțile, după ce a descoperit salmonella într-un lot de producție, conform CNN.
Producătorul elvețian de ciocolată Barry Callebaut a întrerupt producția la fabrica sa din Wieze, Belgia.
„Pentru Barry Callebaut siguranța alimentară este primordială. Programele noastre solide de siguranță alimentară în vigoare ne-au permis să identificăm rapid lecitina ca sursă a contaminării”, a precizat compania în declarație, adăugând că autoritățile belgiene din domeniul alimentar (FAVV) au fost informate despre incident.
Compania a precizat că a luat măsuri de precauție, inclusiv rechemarea tuturor produselor fabricate de la momentul testelor.
Producția din Wieze va rămâne suspendată până la noi dispoziții.
„În prezent, luăm legătura cu toți clienții care ar fi putut primi produse afectate”, se arată în declarație.
Barry Callebaut a precizat că nicio ciocolată contaminată nu a „intrat în lanțul alimentar cu amănuntul”.
Compania, care a realizat vânzări de aproape 8 miliarde de dolari în anul financiar 2020-21, produce ciocolată pentru alte firme, inclusiv pentru mici ciocolatieri și marile branduri.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.