Economic

BRAȘOV. Camera de Comerț anunță NOI BENEFICII pentru antreprenorii români…

  • antreprenori.jpg

Sistemul Cameral din România, parte a sistemului cameral european și internațional, partener credibil al instituțiilor statului și cel mai reprezentativ susținător al mediului de afaceri, va prelua cu responsabilitate noile atribuțiuni acordate prin completările legislative ale Legii Camerelor de Comerț. 

Camera de Comerț și Industrie Brașov se autofinanțează, de aproape 20 de ani, exclusiv din activități prestate mediului de afaceri brașovean și din fonduri europene sau guvernamentale. Camera este o entitate neguvernamentală, de interes și utilitate publică care are o creștere organică și care dorește în permanență să ofere noi servicii și oportunități pentru dezvoltarea afacerilor. Pentru ca această dorință să se realizeze, în urmă  dialogului permanent cu membrii noștri, am dori să ne implicăm în noi activități pentru care este nevoie de o revizuire a legii camerelor de comerț.

Președintele Silviu Costea invită membrii mediului de afaceri brașovean să contribuie la consolidarea sistemului cameral, în interesul exclusiv al dezvoltării  activităților comerciale ale organizațiilor, prin completarea cu sugestii și observații a următorului chestionar:

CHESTIONAR – click aici !  

Camera de Comerț și Industrie a României a formulat trei propuneri principale pentru extinderea gamei de servicii camerale în sprijinul mediului de afaceri, plecând de la modele consacrate, care și-au dovedit eficiența în state precum Austria, Germania, Franța, Italia și Turcia:

1. Pregătirea şi gestionarea forței de muncă și adaptarea corespunzătoare a calificărilor la nevoile economiei reale. La nivel mondial, camerele de comerț sunt implicate în activitățile de pregătire și perfecționare profesională, în marja afilierii tradiționale a antreprenorilor la sistemele camerale și a cunoașterii aprofundate a realităților mediului de afaceri.

  2. Prezența antreprenorilor într-un Catalog al Firmelor, care să genereze vizibilitate și oportunități reale de promovare și internaționalizare, atât în mediul fizic cât și în cel virtual – mai competitiv și liber de barierele fizice și geografice, gestionat de către CCIR și Camerele județene, conform unor modele consacrate, testate și valorificate corespunzător, la nivel european.

3. Certificarea de către Camerele județene a competențelor administratorilor, demers care va consolida circuitul unor afaceri oneste și predictibile și va aduce valoare adăugată atât pentru Stat cât și pentru antreprenori, în relațiile de afaceri pe care aceștia le dezvoltă.

Astăzi, CCIR și Camerele județene sunt pregătite mai mult ca oricând să își asume și, în egală măsură, să li se recunoască în  mod oficial rolul de interfață a mediului de afaceri în raport cu autoritățile prin descentralizarea unor atribuții din domenii specifice ale zonei publice, pe modelul altor state europene, vizând preluarea de către rețeaua camerală și a sarcinilor referitoare la dezvoltarea și internaționalizarea afacerilor.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button