BRAȘOV. Ce proiecte sociale vor primi finanțare de la bugetul local
Primăria Brașov a anunțat, astăzi, proiectele din domeniul social care au obținut finanțare de la bugetul local prin ghidul social. Comisia de evaluare a selectat 7 dintre cele 12 proiecte depuse, valoarea totală a acestora fiind de 311.611,94 lei.
„Am finalizat etapa de evaluare și selecție a proiectelor sociale finanțate din bugetul municipiului Brașov. Avem șapte proiecte câștigătoare, care vin să răspundă nevoilor sociale din municipiu pe ariile tematice care au fost stabilite în Ghidul de finanțare. Ariile tematice sunt de servicii pentru persoane cu dizabilități, copii sau adulți, persoane vârstnice, victime ale violenței domestice, proiecte cu și despre sănătate mintală sau pentru copiii care au părăsit sistemul instituționalizat de stat. Aceste proiecte însumează o finanțare totală de 311.000 de lei și vin în completarea serviciilor pe care municipiul le oferă prin Direcția de Asistență Socială. Ne bucurăm să vedem că, față de anul trecut, când a fost prima ediție a finanțării acestor proiecte sociale, numărul a crescut, astfel că de la trei proiecte finanțate în 2021, anul acesta avem un număr de șapte proiecte finanțate”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.
Proiectele câștigătoare sunt:
1. „Împreună învingem întunericul”, al Asociației Nevăzătorilor din România – Filiala Brașov. Valoarea finanțării: 49.901 lei
Descriere activități principale: realfabetizare/învățare citire în alfabet Braille pentru nevăzători tardivi; realizarea de etichete scrise în alfabet Braille pentru aplicat pe mobilier, pe ambalaje alimentare și nealimentare; umerașe pentru obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, pentru identificarea culorilor structurii țesăturilor, și distribuirea lor către beneficiari; confecționare hărți tactile personalizate (în relief/3D) ale traseelor uzuale pe care se deplasează beneficiarii (ex. domiciliul-farmacie; domiciliu-medic familie; domiciliu-sediu asociație; domiciliu-stație RAT); accesibilizare materiale didactice și pentru elevi/studenți nevăzători (rigle cu marcaje în relief; hărți geografice tactile, etc.); spațiu amenajat și eficientizat energetic pentru desfășurarea activităților de instruire/alfabetizare a persoanelor din grupul țintă; dotarea tehnică a asociației cu echipamente de imprimare și consumabile specifice (tactile, în relief, alfabet Braille) pentru satisfacerea imediată a necesităților beneficiarilor din grupul țintă.
2. „Reconnect – Parent Skills”, al Asociației Rază de Speranță în Intervenția și Terapia TSA. Valoarea finanțării: 42.500, 94 lei.
Descriere activități principale: Acordarea unui pachet de servicii specializate integrate de sănătate mintală pentru un număr de 50 părinți/aparținători ai copiilor cu TSA și/sau tulburări de sănătate mintală asociate; susținerea programului psihoeducațional Parent Skills – program de educație parentală pozitivă – pentru un număr de 50 părinți/aparținători, în vederea abilitării parentale și transferului de know-how pentru susținerea obiectivele de dezvoltare ale copiilor cu tulburări de sănătate mintală; promovarea unei campanii de informare si conștientizare privind sănătatea mintală.
3. „EQUILIBRUM”, al Asociației de Servicii Sociale SCUT.
Valoarea finanțării: 39.042 lei.
Descriere activități principale: Creșterea gradului de informare și conștientizare a importanței sănătății mintale prin desfășurarea unei campanii de conștientizare și informare pentru adolescenți și tineri din licee și facultăți din municipiul Brașov; creșterea gradului de sănătate mintală în rândul adolescenților și tinerilor din municipiul Brașov prin desfășurarea unui program de intervenție specializată de psihoeducație.
4. „Program de abilitare a persoanelor cu dizabilități în comunitate”, al Asociației pentru Persoane cu Dizabilități Fizice Sf. Haralambie.
Valoarea finanțării: 44.900 de lei.
Descriere activități principale: Demonstrații și inițiere în sport în scaun cu rotile – handbal și baschet; demonstrații și inițiere în dans adaptat pentru persoanelor cu dizabilități.
5. „Competențe Educative sporite pentru copiii cu CES”, al Asociației Dicta.
Valoarea finanțării: 41.018 lei.
Descriere activități principale: Scopul proiectului este „creșterea nivelului de integrare în învățământul de masă în rândul a 15 copii cu cerințe educaționale speciale, în urma dezvoltării aptitudinilor psiho-comportamentale prin consiliere, terapie și suport.
6. „Primul pas spre Viitor”, al Asociației Zâmbește pentru Viitor.
Valoarea finanțării: 49.500 de lei.
Descriere activități principale: Scopul proiectului este de a facilita accesul pe piața muncii a tinerilor aflați în situații de risc social din 5 colegii tehnice din Municipiul Brașov (Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu“ Brașov, Colegiul Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu“, Colegiul Tehnic de Transporturi Brașov, Colegiul Tehnic Transilvania Brașov, Colegiul Tehnic „Mircea Cristea“ Brașov).
7. „Alături de cei vulnerabili pentru creșterea calității vieții”, al Asociației ,,Aici pentru Tine”.
Valoarea finanțării: 44.750 de lei.
Descriere activități principale: Asigurarea pentru 60 de persoane vulnerabile a unor pachete cu produse alimentare și sanitare; îmbunătățirea nivelului de cultură civică pentru aceste persoane (drepturi și obligații cetățenești, competențele și atribuțiile instituțiilor locale și centrale etc.) și medierea în caz de nevoie a relației beneficiarilor cu instituțiile publice; educație financiară pentru însușirea și adoptarea unui comportament financiar responsabil; organizarea unor activități de petrecere a timpului liber pentru dezvoltarea unor comportamente echilibrate din punct de vedere emoțional, social și economic.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.