Expres

Sorin Susanu, despre controalele colegilor săi din ANPC, la BRAȘOV

  • susanu-horia-constantinescu.jpg

Sorin Susanu, șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov, detașat în această perioadă la Galați, a scris pe Facebook despre controalele de zilele acestea, din orașul de sub Tâmpa.

Iată poatarea sa, integrală:

https://www.constanta.info/2022/05/19/vergil-chitac-si-horia-constantinescu-suspecti-intr-un-dosar-dna 

Abuzurile domnului Horia Constantinescu încep sa iasă la iveală! 
Din păcate, același mod abuziv continua și în cadrul ANPC.
Ingerinta grava în actul de control a domnului Horia Constantinescu prin impunerea și insinuarea masurilor pe care dorește sa le aplice comisarii ANPC, folosirea Instituției în interes personal, implicarea ANPC în acțiuni cu tenta politica, circul mediatic, informațiile mincinoase transmise în spațiul public  etc etc, aduce grave prejudicii atât Instituției dar mai ales MEDIULUI DE AFACERI.
Detașarea abuziva a zeci de comisari pentru a putea sa-si îndeplinească interese de natura personala și comenzi primite de la anumiți lideri politici este total inadmisibila!
Tot mediul de afaceri brașovean condamna modul în care s-au desfășurat acțiunile de control desfășurate in ultimile zile de catre ANPC în Brașov și în Poiana Brașov și coordonate direct de domnul Horia Constantinescu.
Controlul și comportamentul unui secretar de stat trebuie sa fie decent și nu este normal sa afecteze emoțional și personal reprezentanții agenților economici și nici sa încerce în mod deliberat sa creeze anumite percepții doar pentru a realiza anumite răzbunări de natura personala.
Sunt primiul care condamn neregulile găsite în bucătăriile restaurantelor din Brașov (asa cum știți bine ca am facut-o de ani de zile), doar ca aplicarea masurilor se poate realiza și intr-o maniera de normalitate!
Este cel puțin discutabil momentul ales de dl Horia Constantinescu pt a demara un amplu control în Poiana Brașov exact în momentul în care se desfășura congresul PNL acolo, el fiind numit politic la conducerea ANPC de catre PSD! Dorința de a aplica măsuri imediate și radicale exact în localurile unde se desfășurau evenimentele PNL nu face decât sa întărească suspiciunile! Aplicarea de masuri imediate și radicale, cum ar fi oprirea activității unei societăți, se aplica doar în situația existentei unor situații care pot pune în pericol viața și sănătatea consumatorilor, iar in majoritatea cazurilor din Poiana Brașov nu se poate discuta despre asa ceva. Mai mult,  o astfel de măsură se poate aplica doar printr-un proces verbal nu printr-o mențiune scrisa pe invitația lăsată administratorului.
A ales sa vina la Brașov însoțit de comisari controversați și obedienti lui, care sa-i răspundă la comenzi indiferent dacă este legal sau nu… ne fiind speriați de potențiale sancțiuni (spre exemplu, un comisar de la Cta pe care a considerat oportun sa-l aducă la Bv a avut în aproximativ doi ani de activitate 3 sancțiuni disciplinare și o decizie de incompatibilitate din partea ANI). Interesant este și faptul ca tot un comisar de la Cta adus la Bv a candidat împreună cu dl Constantinescu la ultimele alegeri…
  Au fost aduse și persoane din conducerea ANPC care nu au nici măcar drept de control….dar…au făcut acest lucru….
  Este tot discutabil cum sunt realizate aceste deplasări în condițiile în care comisariatele ANPC sunt în pragul debranșarii de la utilități din cauza nealocarii de fonduri, dar…sume extrem de mari (cazare la hoteluri de 4-5 stele…Aro…etc) sunt cheltuite pt ambiții personale sau comenzi politice (prieten cu dl Dunca..)
  Presiunea și amenințările adresate comisarilor care nu doresc sa dea curs abuzurilor dl Constantinescu sunt inacceptabile!
Încercarea de a dovedi ca agenții economici din Brașov și Poiana Brașov nu respecta prevederile legale și prejudiciază grav consumatorii este extrem de mârșavă și nedreapta! Dl Constantinescu a coordonat Comisariatul Cta mulți ani și cred ca este evidenta pentru fiecare turist diferența de calitate a serviciile pe care le primesc în Brasov/Poiana Brașov și ce primesc în Constanta/Mamaia.
În Brașov și Poiana Brașov se realizează în mod periodic acțiuni de consiliere și mediere și este lăudabil modul în care investițiile enorme realizate în Poiana au dus la o îmbunătățire incontestabila a serviciilor turistice și sunt mândru ca fiecare dintre comisarii ANPC Brașov si-au adus contribuția la aceasta stare de fapt.
  Sunt adeptul masurilor ferme atunci când se impune dar condamn ferm modul total abuziv și ilegal în care se manifesta Președintele ANPC, Horia Constantinescu!!
  Atrag atenția comisarilor CJPC Brașov ca sunt suverani asupra actului de control și ca au obligația de a scrie ceea ce constata ei și nu ceea ce li se dictează sau sugerează și ii rog sa nu cedeze presiunilor dl Constantinescu!
Transmit o SOLICITARE PUBLICA domnului Premier Ciucă (cu siguranță condamna modul în care s-au desfășurat acțiunile de control din Poiana) și domnului ministru Florin Spataru sa analizeze situația existentă la ANPC în momentul de fata și sa ia masurile ce se impun deoarece este păcat sa sedistruga toată munca depusa în ultimii ani de angajații ANPC!! Cred ca este mai bine sa se intervină acum decât sa ajungem peste un timp la titluri similare celui din anunțul atașat!”.

Update:

Ce au găsit comisarii ANPC la BRAȘOV… (Galerie FOTO) / Horia Constantinescu, LIVE pe Facebook, pentru explicații


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare