Cozonacii la control, în toată țara! Deja amenzi de peste jumătate de milion de lei (Galerie FOTO)

Controalele efectuate de comisarii Protecției Consumatorilor înaintea Sărbătorilor Pascale s-au extins, din 14 aprilie și la comercianții de produse de patiserie (cozonaci, pască, prăjituri etc).
Au avut loc 90 de acțiuni de control, în toată țara, aplicându-se amenzi contravenționale de peste 570.000 lei.
Acestor măsuri, li s-au adăugat până acum și 4 măsuri de oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor și o propunere de închidere temporară a unității pentru o perioadă de până la 6 luni.
Dintre cele mai importante nereguli, menționăm:
– Comercializarea unor produse depistate fără termene de valabilitate afișate pe etichetă;
 – Comercializarea unor produse cu data durabilității minimale depășită;
 – Folosirea, în procesul tehnologic de preparare, a unor tăvi și cuptoare neigienizate corespunzător și a unor ingrediente cu termen expirat 
 – Utilizarea unor cântare neverificate metrologic;
 – Comercializarea unor produse de cofetărie  fără elemente de informare-caracterizare; 
 – Comercializarea unor produse de cofetărie preambalate, cu ambalaj deteriorate;
 – Depozitarea necorespunzătoare, pe paviment, a cutiilor cu produse;
 – Depozitarea produselor în recipiente improprii (crème în găleți de plastic, refolosite);
 – Utilizarea unor spații de depozitare neigienizate;
 – Folosirea unor vitrine frigorifice de expunere la vânzare neigienizate;
 – Lipsa informațiilor referitoare la alergeni, premixuri folosite sau data expirării de pe etichetă;
 – Deficiențe ale modului de etichetare al cozonacilor, respectiv nu erau mentionate condițiile de păstrare/ depozitare sau gramajul produsului;
 – Comercializarea unor produse cu stare termică schimbată;
 – Nerespectarea condițiilor de păstrare pentru cozonac și pâine;
 – Prezența, pe aparatele de ventilare a aerului, a unei cantități masive de praf pe paletele ventilatoarelor, scurgeri;
 – Existența pavimentului deteriorat;
 – Nerespectarea temperaturilor de păstrare a produselor alimentare indicate de producător;
 – Existența, în spațiul de producție propriu-zis, a unor insecte (furnici, larve, fluturi);
 – Lipsa documentelor justificative pentru prezența mărfii la vânzare.
Mai multe imagini – AICI
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.
 
 
 
 












