FLAGRANT la BRAȘOV! Un polițist a fost prins în timp ce lua MITĂ
Un polițist din județul Brașov a fost prins în timp ce lua mită de la un șofer. Agentul de poliție, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Postul de Poliție Comunală Tărlungeni, a fost „ridicat” de anchetatori imediat după ce a primit de la șofer 600 de lei.
„În fapt, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, agentul de poliție a pretins conducătorului auto toți banii pe care îi avea asupra sa și a primit de la acesta suma de 600 de lei în schimbul neaplicării măsurilor contravenționale pe care le constatase la regimul circulației, respectiv neacordarea de prioritate în sensul giratoriu și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având termenul de valabilitate al inspecției tehnice periodice expirat.
Persoana în cauză, care are calitatea de inculpat, a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, unde, în prezent, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.
Totodată, procurorul de caz din cadrul unității de parchet sus-menționate a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a agentului de poliție, acesta fiind propus Tribunalului Brașov pentru arestare preventivă, iar instanța de judecată a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, se arată într-un comunicat remis astăzi de Direcția Generală Anticorupție.
Flagrantul a fost organizat de ofițeri de poliție din cadrul DGA – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.
Are interzis să părăsească țara
Inculpatul D.T. a fost propus spre arestare preventivă ieri, la Tribunalul Brașov, însă instanța a respins cererea și a dispus plasarea sub control judiciar a polițistului, pentru 60 de zile, respectiv până pe 7 iunie, inclusiv. Pe durata controlului judiciar, D.T. are mai multe obligații:
– să se prezinte la organul de urmărire penală sau instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;
– să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;
– să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea Poliţia oraşului Ghimbav, jud. Braşov, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat;
– să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată.
Decizia Tribunalului a fost contestată, urmând ca instanța superioară să dea soluția definitivă.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.