Sport

Ania Caill NU UITĂ ȘI NU IARTĂ: „Puiu Gaspar, te urăsc”!

  • caill_24.jpg
Mâine se încheie concursurile olimpice la schi alpin, cu proba de combinată feminină. Ania Caill, sportivă legitimată la Corona Brașov, a ratat participarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, din cauza FRSB, care n-a dorit cu nici un chip s-o înscrie. Știți povestea, încheiată cu anunțurile Ministerului Sporturilor și Comitetului Olimpic și Sportiv Român, care au anunțat controale și sancțiuni la FRSB, atunci când nu se mai putea face nimic ca Ania Caill să fie inclusă în Team România pentru evenimentul din China…
 
Dezamăgită de ceea ce i s-a întâmplat, Ania Monica Caill a scris pe contul său de Facebook, printre altele: „Este exact ca si cum mi s-a pus un cutit in inima cand delegatia a plecat fara mine, iar acum acel cutit se invarte vazand lista de start.
Ma doare tare, vreau sa urlu, vreau sa plang. Ma simt furata si este oribil sa te simti atat de neputincios dupa atata munca depusa…
 
Puiu Gaspar (secretarul general al FRSB – n.r.), te urasc, nu o sa inteleg niciodata cum un om poate fi atat de rau si mai ales atat de las, ascunzandu-se dupa «o decizie a unui comitet director» in loc sa vina sa vorbeasca cu mine si sa imi explice care este problema lui.
 
De 4 ani si jumatate nu inteleg ce mi se intampla si sper ca odata o sa am si cateva raspunsuri.
 
«Ea a fost mereu ultima sau nu a terminat cursele si este deja batrana». Asta este motivul oficial dat public de el din 2018 incoace (de cand eu aveam 22 de ani) si pentru care nu am fost trimisa la Olimpiada de la Beijing. Iar despre finantare nici nu mai discutam.
 
ANALIZA
 
SOCHI 2014. Eu aveam 18 ani am concurat la 4 probe.
-Combinata, loc 22/22, 133.76 puncte FIS
-Super G, loc 30/31, 100.80 puncte FIS
-Urias, loc 51/67, 115.68 puncte FIS
-Coborarea, DNF (did not finish)
 
PYEONGCHANG 2018. Eu aveam 22 ani, revenind dupa o accidentare, operata de ligamentele incrucisate cu un an mai devreme.
-Coborarea, loc 28/31, 73.57 puncte FIS
-Super G, loc 36/43, 61.65 puncte FIS
 
VS
BEIJING 2022
 
Maria Constantin, 21 ani
-Urias locul 45/49, 199.14 puncte FIS
-Slalom, DNF…
 
Puteti constata ca am scris locul, dar si punctele FIS care sunt atribuite in functie de distanta de timp fata de castigator, caruia i se dau 0 puncte FIS.
 
Deci patru lucruri sunt clare:
1/ Se vede clar progresul facut de mine intre Sochi si Pyeongchang
2/ La 18 ani, adica 3 ani mai tanara decat Maria la aceeasi proba, venisem cu aproape jumate de puncte FIS mai putine, ce inseamna o performanta mult mai buna.
Pe mine m-a trecut pe linie moarta in timp ce pe ea o numeste speranta…
3/ Motivul pentru care nu am fost la Olimpiada se aplica si acestei sportive.
Deci vorbim clar de standarde duble.
Si din pacate asta nu este o exceptie, este o regula care exista des in modul de lucru al lui Puiu Gaspar.
 
4/ Este o aberatie sa spui ca la 26 de ani sunt batrana. Ar trebui sa mearga Puiu Gaspar la Johan Clarey sa-i explice ca nu este deloc ok sa ia o medalia de argint la 41 de ani…
 
Obiectivul meu nu este deloc sa invinuiesc sportiva, pentru ca ea a facut tot ce a putut.
 
Sunt doar fapte, adica diferenta intre cea care a fost alesa de federatie si cea care a fost lasata acasa. Cu toate ca deschidesem un loc suplimentar si puteam fi amandoua fara probleme”. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button