Politic

BRAȘOV. Adrian Veștea anunță pe ce se vor cheltui banii județului

  • vestea2_5.jpg
Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, creionează pe pagina sa de facebook direcţiile înspre care se vor îndrepta alocările de la bugetul judeţului.
„Intrăm în linie dreaptă cu aprobarea bugetului Judeţului Braşov pe anul 2022.
Joi, 10 februarie, avem programată şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, în cadrul căreia vom aproba bugetul general al Județului Brașov, bugetul creditelor de angajament pe anul 2022 și estimările pe anii 2023-2025.
Şedinţa va fi precedată de dezbaterea publică a proiectului de buget, pe care o organizăm miercuri, 9 februarie, în sistem de videoconferinţă online.
Astfel, în acest an vom avea un buget funcţional mult mai devreme comparativ cu anul precedent, ceea ce înseamnă că vom dispune de mai mult timp pentru a-l pune în aplicare şi vom putea da startul implementării proiectelor cuprinse în lista de investiţii pe care vom aproba odată cu bugetul.
Sunt investiţii pe care le-am gândit pe cele trei direcţii prioritare pe care le urmărim în activitatea noastră, respectiv modernizarea reţelei de drumuri judeţene, îmbunătăţirea infrastructurii domeniului sanitar, finalizarea şi funcţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, precum şi proiecte investiţionale de care au nevoie instituţiile noastre de cultură, cele de asistenţă socială şi de învăţământ special, alături de serviciilor publice pe care le gestionăm.
Şi pentru anul 2022 am pregătit un buget axat pe investiţii. Din suma pe care o avem la dispoziţie la nivelul Consiliului Judeţean Braşov, totalizând 779.332.930 lei, 68,25% reprezintă alocarea destinată investiţiilor, iar 31,75% înseamnă cheltuielile curente ale aparatului executiv şi ale instituţiilor noastre subordonate.
În cadrul şedinţei de joi vom aproba şi 6 Ghiduri ale Solicitanţilor privind acordarea de finanţări nerambursabile, din bugetul propriu al Judeţului Braşov, cu următoarele destinaţii:
• proiecte culturale implementate atât de către beneficiari de drept public, cât şi de beneficiari de drept privat fără scop patrimonial;
• pentru proiecte sportive, cu cele două axe deja tradiţionale – Promovarea Sportului de Performanţă şi Programul Sportul pentru Toţi;
• proiecte de tineret – susţinute în premieră de Consiliul Judeţean;
• proiecte destinate instituţiilor de cult.
Imediat ce vor avea aprobate toate aceste hotărâri legate de buget, vom putea da drumul proiectelor investiţionale pe care le avem planificate pentru acest an”, a scris Veștea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare