Expres

Poliția, controale în Brașov, Cristian, Râșnov și Zărnești

 

Polițiștii au desfășurat aseară, între orele 20.00 și 24.00, o acțiune pe raza municipiului Brașov, în vederea verificării modului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea și răspândirea virusului Sars-CoV-2.

„Acțiunea s-a desfășurat pe linie de ordine publică și poliție rutieră, activitățile urmărind verificarea respectării restricțiilor impuse prin H.G. nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, informarea cetățenilor cu privire la normele legale dispuse în contextul noilor reglementări legislative și necesitatea respectării acestora, precum, verificarea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, precum și verificarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, a eplicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, comisar Alina-Maria Ivan.

Au fost legitimate 106 persoane și au fost verificate 17 societăți comerciale, 73 de autovehicule și 88 de certificate verzi.

„Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de aproximativ 2.400 lei.
De asemenea, polițiștii au reținut un permis de conducere pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, a precizat comisarul de poliție.

Tot ieri, în intervalul orar 17.00 – 20.00, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică Brașov au desfășurat o acțiune pe raza localităților Cristian, Râșnov și Zărnești, care a avut ca scop identificarea persoanelor care taie și sustrag material lemnos din fondul forestier național, dar și pentru verificarea respectării normelor rutiere și pe cele antiCOVID-19.

Echipajele au legitimat 18 persoane, au verificat 4 societăți comerciale și 7 autovehicule.

În cadrul acestei acțiuni, „au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 10.000 lei, fiind luată, totodată, măsura confiscării cantității de 14 mc material lemnos”, potrivit sursei citate.

De asemenea, polițiștii au constatat cinci infracțiuni, respectiv falsul intelectual, falsul informatic (2 fapte), falsul în înscrisuri sub semnătură privată și uzul de fals, în toate cazurile fiind întocmite dosare penale.

FOTO – ARHIVĂ


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button