Expres

BRAȘOV. Două autovehicule, imobilizate de polițiști, în timpul unor controale făcute alături de reprezentanți RAR

 

Polițiștii rutieri și de ordine publică cu aviz de poliție rutieră brașoveni, în colaborare cu reprezentanți ai Registrului Auto Român – Reprezentanța Brașov, au desfășurat acțiuni de control, ieri și alaltăieri, pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

În cadrul acțiunilor au fost angrenate 74 de forțe de ordine din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și doi reprezentanți ai Registrului Auto Român – Reprezentanța Brașov, care au verificat 726 de autovehicule.

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

-verificarea respectării normelor legale privind autovehiculele destinate transportului de marfă cu masă totală autorizată mai mică sau egală cu 3,5 t;
-verificarea respectării prevederilor legale în ceea ce privește autovehiculele ce au capacitate de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri;
-verificarea respectării legislației în vigoare de către toți conducătorii de vehicule;
reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice;
depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive;
-verificarea respectării legislației incidente în domeniul transportului public de persoane în regim taxi;
impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic;
-verificarea respectării prevederilor legale în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Pentru abaterile constatate, polițiștii brașoveni au aplicat 310 de sancțiuni contravenționale, dintre care 305 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și 5 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative.

Polițiștii au dat 21 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor privind instalațiile de iluminare, 12 pentru abateri constatate la nivelul sistemului de rulare, 7 pentru lipsa inspecției tehnice periodice, 2 pentru folii neomologate și 243 pentru săvârșirea altor abateri la regimul rutier.
De asemenea, polițiștii au reținut 31 certificate de înmatriculare și 26 permise de conducere, fiind constatată o infracțiune la regimul rutier.

„Totodată, polițiștii brașoveni au dispus măsura imobilizării în cazul a două autovehicule ca urmare a constatării nerespectării prevederilor Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, agent principal Nadia Olaru.

FOTO – ARHIVĂ


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button