Economic

Creșterea afacerii tale: top 5 greșeli pe care să le eviți când faci pasul cel mare

 

Dacă ai un start-up și a venit momentul să îți extinzi compania, te afli într-un moment în care trebuie să iei cele mai importante decizii. Ele vor avea un impact major asupra business-ului tău și te pot conduce spre reușită sau spre eșec. Antreprenorii aflați la început de drum au numeroase idei bune, însă adesea lipsa de experiență poate plasa companiile în poziții de vulnerabilitate. Prin urmare, învață să descoperi ce funcționează și ce nu, din încercările și erorile altora.

Evită aceste greșeli des întâlnite atunci când decizi să-ți crești afacerea

1. Nu faci planuri pe termen lung

Oricât de entuziasmat ai fi cu privire la extinderea business-ului, trebuie să adopți o atitudine precaută și să te pregătești în toate privințele. Un plan bine pus la punct poate oferi o traiectorie clară afacerii tale și te poate ajuta să ajungi acolo unde îți propui, fără să lași lucrurile la voia întâmplării. Astfel, vei putea să prevezi o parte din riscurile și oportunitățile care vor apărea de-a lungul timpului și vei ști să acționezi.

 

2. Nu iei în considerare competitorii

Odată cu extinderea afacerii, trebuie să iei în calcul faptul că vei avea alți competitori și trebuie să ții pasul cu ei. Prin urmare, nu lua decizii fără să cercetezi în prealabil piața și cei mai importanți „jucători” din domeniu, din categoria ta. Astfel, vei putea să te diferențiezi și să oferi clienților ceea ce le lipsește sau ceea ce au nevoie.

 

3. Nu alegi furnizorii potriviți

Atunci când procesele devin mai ample și mai provocatoare, nu vei putea face față cerințelor 

folosind aceleași resurse ca în cazul unei companii mici. Prin urmare, ai nevoie de parteneri de încredere, care să îți poată oferi sprijinul necesar atunci când este nevoie. Apelează la companii care te pot sfătui care sunt cele mai bune alegeri, precum Topexpert.ro, de exemplu, de la care poți afla de ce este mai bine să apelezi la transporturi navale decât la cele aeriene.

 

4. Nu oferi leadership

Pe măsură ce compania ta crește, și echipa din care faci parte se va mări. Un număr ridicat de angajați sau colaboratori va avea nevoie de motivație pentru a putea lucra împreună și pentru a ajunge la rezultatele dorite. De aceea, nu este suficient să lucrezi în continuare de la calculator, pe cont propriu, ci vei fi nevoit să devii liderul de care angajații tăi au nevoie. 

 

5. Nu delegi și nu apelezi la experți

Atunci când te afli în poziția de conducere a unei organizații mari, nu te poți ocupa de toate detaliile personal. Așa că învață să împarți responsabilitățile cu cei din jurul tău, să ai încredere în ceilalți și să nu devii un șef care practică micromanagement. De asemenea, asigură-te că aduci în echipa ta experți, care să te consilieze și să îți indice dacă pașii pe care vrei să-i urmezi nu sunt benefici pentru business.

Nu lua decizii la întâmplare, ci pregătește-te temeinic pentru creșterea afacerii tale, pentru a te bucura de cele mai bune rezultate!

 

Sursa foto: Unsplash.com

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button