Delicte

BRAȘOV. Nu lăsați cheile de rezervă ca în… filme!

 

Multe dintre furturile din locuinţe înregistrate de-a lungul timpului au fost comise spontan, existând… oportunitate.

„Un hoţ observă un geam deschis/întredeschis, o uşă neasigurată sau lipsa unui sistem de alarmă şi acest lucru îl determină să acţioneze! Este extrem de neplăcut să-ţi găseşti casa spartă la întoarcerea de la serviciu, iar măsurile luate de proprietari pentru a induce răufăcătorilor sentimentul că șansele de a sparge locuința sunt minime, iar riscul este maxim, constituie o adevărată barieră psihologică”, au precizat reprezentanții Poliției Județene Brașov, prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității.

Printre altele, ei vă recomandă să nu lăsați cheile de rezervă în loc ascuns, dar accesibil, cum ar fi sub preșul de la ușă, sub un ghiveci sau în cutia poștală, cum mai vedem în filme, deoarece tot ca în filme se poate ajunge și la „vizite” nedorite din partea infractorilor.

Iată alte recomandări ale polițiștilor brașoveni:

-Acordaţi atenţie căilor de acces în locuinţa dumneavoastră: uşa de la intrare, ferestrele, balconul sau terasa, garajele şi subsolurile care comunică cu locuinţa.
-Protejaţi ferestrele cu grilaje metalice dacă locuiţi în apartamente situate la parter sau în case.
Când părăsiţi domiciliul, verificaţi dacă aţi închis bine uşile şi ferestrele casei (uşa de la balcon, geamul de la baie, bucătărie, cămară), inclusiv cele ale anexelor locuinţelor.
-Nu uitaţi nicio fereastră întredeschisă şi, chiar dacă vă aflaţi în locuinţă, încuiaţi uşa de la intrare.
-Dacă ieșiți din locuință, chiar și pentru câteva minute, nu lăsați ușa descuiată.
-Nu lăsați genți, portofele sau alte bunuri de valoare în hol sau agățate în cuier.
-Nu țineți sume mari de bani sau bijuteri în casă, neasigurate și nu lăsați impresia ca dețineți astfel de bunuri.
-Evitați depozitarea pe balcon a bunurilor de valoare sau a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ați achiziționat.
-Spuneţi numai persoanelor de încredere dacă plecaţi de acasă pentru mai multe zile. Rugaţi-le să ţină sub observaţie casa şi să vă ridice corespondenţa.
Un sistem de alarmă sau supraveghere video al casei îmbunătăţeşte securitatea acesteia, nu uitaţi să-l activaţi la plecarea din locuinţă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button