Dorin Lazăr Maior revine în forță în fruntea mișcării revoluționare
Dorin Lazăr Maior a fost ales, cu un singur vot împotrivă, preşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor din Decembrie 1989. Aceasta, în cadrul Congresului Extraordinar al Blocului Naţional al Revoluţionarilor din Decembrie 1989, care a avut loc la Bucureşti, în data de 18 septembrie 2021, congres la care au participat peste 500 de delegaţi, reprezentanţi ai filialelor şi asociaţiilor componente din toată ţara.
Congresul a fost urmat de un miting în Piaţa Universităţii, la care s-au alăturat sute de participanţi. S-au reafirmat idealurile Revoluţiei din 1989, s-a citit Proclamaţia pentru România a Blocului Naţional al Revoluţionarilor din Decembrie 1989 şi s-au scandat lozinci împotriva regimului politic actual care a confiscat puterea în România şi a deturnat rezultatele alegerilor parlamentare, impunând un guvern străin de interesele ţării şi de aspiraţiile Poporului Român.
Congresul a dat un semnal de unitate civică şi de luptă împotriva forţelor distructive care au perpetuat în România abuzurile şi încălcarea libertăţilor democratice şi cetăţeneşti, în forme de eludare politică, de confiscare a drepturilor civice şi deturnarea societăţii româneşti de la scopul declarat prin idealurile Revoluţiei.
Dorin Lazăr Maior este hotărât să continue, împreună cu camarazii săi, să lupte prin toate mijloacele democratice cu abuzurile acelor lideri politici care au confiscat România în interesele unor grupări politico-securistico-mafiote şi au deturnat-o de la idealurile şi aspiraţiile din Decembrie 1989.
„Uniţi, vom putea readuce România pe făgaşul cel bun!”
Reporter: Nu este prea târziu? Oamenii au uitat de Revoluţie şi de idealurile sale. Necazurile de zi cu zi i-au făcut pe cei mai mulţi sceptici…
Dorin Lazăr Maior: O parte din drepturile şi libertăţile câştigate în Decembrie 1989 au fost nesocotite de reprezentanţii politici, care, pe de o parte, au fost primii beneficiari ai eliberării poporului român de dictatură, dar şi primii care, rând pe rând, au încălcat drepturile românilor. În acele condiţii istorice grele, victoria de atunci a fost obţinută prin curajul asumat al Poporului Român şi, în primul rând, al celor care s-au situat în primele rânduri ale luptei în stradă cu forţele represive ale regimului comunist, revoluţionarii. Preţul acestei libertăţi a fost obţinut prin jertfe grele de sânge, peste 1000 de morţi şi zeci de mii de răniţi, la Timişoara, la Bucureşti, la Braşov, la Sibiu şi în celelalte oraşe şi localităţi martir ale Ţării. Curajul celor de atunci a învins şi ne-a adus românilor libertatea şi drepturile democratice, în primul rând, drepturi cetăţeneşti, libertate politică şi libertate de exprimare.
Reporter: Noile generaţii nu ştiu decât amintiri de la părinţii şi bunicii lor şi nu conştientizează cum a fost atunci…
Dorin Lazăr Maior: Au trecut 32 de ani. Mulţi poate că au uitat importanţa acestui eveniment major în viaţa şi istoria României. Generaţiile noi nu conştientizează evenimentele şi importanţa lor pentru viaţa şi libertatea pe care o au acum. Părinţii şi bunicii lor, mulţi nu mai sunt, iar cei care astăzi se bucură alături de copiii şi de nepoţii lor de drepturi şi libertăţi democratice păstrează încă viu în minte acest moment greu, de sfârşit al tiraniei şi de început al libertăţii pentru Poporul Român. Oamenii acestei ţări s-au schimbat şi ei, la fel şi realităţile româneşti. Avem Parlament ales prin vot democratic, avem partide politice, care guvernează şi se succed la guvernare prin alegeri libere, avem economie de piaţă şi instituţii democratice, avem dreptul de a ne alege preşedintele ţării şi aleşii locali. Toate acestea reprezintă partea bună a schimbării, rezultatele procesului pe calea democraţiei politice şi economice. Din păcate, însă, la 32 de ani de la victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, funcţionarea Statului de Drept în România este grav afectată şi îngrădită prin mecanisme subtile de control, de tip securistic şi comunistoid, de care credeam că nu vom mai avea parte.
Reporter: Nu vă este teamă de represalii? Din acelea mai subtile…
Dorin Lazăr Maior: Nu. Dacă nu ne-a fost teamă în 1989, când eram seceraţi de gloanţe, arestaţi şi torturaţi, acum nu mai avem de ce să ne temem şi nici ce să pierdem… Mulţi dintre noi am fost vânaţi şi pedepsiţi, marginalizaţi şi înlăturaţi din vizibilitatea publică. Eu am afost pedepsit pe nedrept, în urma unor abuzuri ale binomului „securistico-judiciar”, care a confiscat Justiţia şi a executat comanda politică. Din victimă şi deposedat ilegal de mijloace, am ajuns printr-un abuz al procurorilor şi al judecătorilor să fiu transformat în vinovatul de serviciu… Din acest punct de vedere, îmi voi obţine drepturile civile la CEDO şi la organismele internaţionale. Noi am luptat în 1989 pentru libertate, dreptate şi adevăr, nu pentru „libertatea” abuzurilor şi nedreptăţilor împotriva românilor.
Reporter: Cum vi se pare societatea civilă românească de astăzi?
Dorin Lazăr Maior: În România, societatea civilă a încetat să mai existe, iar funcţionarea ei se situează la un nivel minim, constituindu-se într-o veritabilă „balama” de manipulare pentru asigurarea strictă a interesului politic promovat din umbră. Începând cu anul 2010, forţele distructive ale Statului de Drept au pus la cale o întreagă maşinărie, care a dus la distrugerea Mişcării Revoluţionare din România, singurul segment al Societăţii Civile capabil să „amendeze” cu putere simbolică şi legitimă, să indice clar şi să solicite stoparea derapajelor unei societăţi încă ancorată în metehnele vechiului sistem.
Reporter: Ce veţi face în continuare?
Dorin Lazăr Maior: Împreună cu toţi camarazii mei, din rândul asociaţiilor de revoluţionari din toată ţara, dorim o relegitimare publică a idealurilor naţionale asumate în urmă cu trei decenii şi chemăm Societatea Civilă Românească să se împotrivească legitim formelor de dictatură şi încălcărilor Democraţiei, ale Drepturilor şi Libertăţilor Omului. Acest semnal l-am dat şi prin organizarea acestui Congres Extraordinar al Blocului Naţional al Revoluţionarilor 1989 din România, un semnal de luptă deschis, asumat şi hotărât. Uniţi, vom putea readuce România pe făgaşul cel bun!
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.