Educaţie

BRAȘOV. Cum va arăta căminul studențesc din spatele Aulei Universității?!… (Foto 2) / Când va fi inaugurat?!…

  • aula.png
 

Compania Natională de Investitii (CNI), prin Ministerul Dezvoltarii, Lucrărilor Publice și Administratiei, are în atenție și contractul pentru construirea unuia dintre cele mai moderne cămine studențești din România, de care va beneficia Universitatea „Transilvania” Brașov, obiectiv inclus în cadrul Programului National de Construcții de Interes Public sau Social.

Proiectul, care se află în faza obținerii avizului de mediu, are o valoare de peste 31 de milioane de lei și reprezintă una dintre cele mai importante investiții dedicate modernizării și îmbunatățirii condițiilor de învățământ pentru studenți, contribuind la diminuarea deficitului actual al spațiilor de cazare.

Potrivit CNI, constructia căminului, care foarte probabil va începe în acest an, va fi realizată în 22 de luni. Căminul va avea 103 camere duble și va cuprinde și două locuri dedicate persoanelor cu dizabilități. Fiecare cameră va fi dotată cu grup sanitar propriu, mobilier (paturi, birouri, dulap, frigider și etajere) și balcon pe toată lățimea camerei de cazare. Clădirea va fi prevăzută și cu spații comune, precum săli de lectură, spălătorie/uscătorie, sală de mese, piscină, etc.

Cu o suprafață desfășurată de 5.598 mp și un regim de înălțime 2S+P+4E+5Eretras+6Eretras, clădirea va fi prevăzută și cu parcare subterană, cu o capacitate de 34 de locuri, din care 3 destinate persoanelor cu dizabilități, precum și adăpost ALA (apărare locală antiaeriană). 

Foto 2: CNI

CITEȘTE ȘI: BRAȘOV. Ce se va întâmpla cu parcarea din spatele Aulei Universității

BRAȘOV. Parcarea de la Aulă se transformă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button