BRAȘOV. Festival imperfect și inedit
AFECT. Festival imperfect, primul festival dedicat sănătății mintale și emoționale din România. se va derula la Brașov, în perioada 26-29 august.
Festivalul AFECT este organizat de Fundația Hera și își propune să promoveze filme, spectacole, conferințe care să abordeze, să descrie, să reprezinte, să evidențieze, să expună ori să exploreze amplul domeniu al psihologiei și psihoterapiei. Temele sunt variate și multifațetate, nefiind limitate la subiecte de sănătate mintală, spun organizatorii. Creșterea numărului de povești cu teme psihologice este calea către reducerea stigmatizării din domeniile psihologiei și psihoterapiei și către o înțelegere mai profundă de sine, cu compasiune și onestitate, afirmă specialiștii.
Organizatorii propun o serie de evenimente ce includ filme, recitaluri, concerte, dezbateri, dans și piese de teatru ce vor avea loc în câteva locuri din oraș: Piața Sfatului, AFI Brașov, Teatrul Dramatic. Dintre invitați: Andreea Neagu, Yolanda Crețescu, Coralina Chiriac, Adrian Beu, Costin Vlad Anastasiu, Cvartetul Filarmonicii Brașov, byron, The Mono Jacks, OCS, cu proiecții ale filmelor Inside Out, Anomalisa, Wild.
Pe toată perioada festivalului, câteva localuri selectate din Brașov vor avea meniuri special redenumite și vor întâmpina clienții într-o notă inedită, empatică. În plus, la AFI Brașov vor exista psihologi voluntari care vor discuta cu cei care își doresc, iar la evenimentele din Piața Sfatului vor fi prezenți voluntari care vor împărți materiale relevante pentru informarea în privința sănătății mintale.
„Cred că un astfel de eveniment este foarte important, mai ales în contextul acesta al pandemiei în care fiecare dintre noi am încercat să ne gestionăm cât am putut de bine emoțiile, însă cu siguranță există această nevoie de a ne dezvolta latura emoțională, de a învățat să ne gestionăm emoțiile, de a fi aproape de ceilalți și, în același timp, de a învăța să avem grijă de propria viață interioară și de propriile emoții”, a spus prodecanul Facultății de Psihologie a Universității Transilvania, Ana Maria Cazan.
Accesul la evenimente este gratuit, iar locurile se ocupă fără rezervare, în limita disponibilității. Participarea se face cu dovada vaccinării împotriva coronavirus sau cu test PCR nu mai vechi de 72 h ori test rapid făcut la intrare.
Fundația Hera are drept parteneri , pentru AFECT, Facultatea de Psihologie a Universității Transilvania și Colegiul Psihologilor.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.