Politic
BRAȘOV. Primarul a deranjat „CUIBURILE DE VIESPI”! Explicațiile lui Allen Coliban pe temele RIAL – plângere penală și Cazul Adriana Miron
Allen Coliban, primarul Brașovului, a ținut să le explice locuitorilor municipiului pe care-l conduce cum stă treaba la RIAL (punctul său de vedere) și în ceea ce o privește pe doamna Adriana Miron, despre care s-a scris că „este penală”.
„Așa se întâmplă când deranjezi cuiburile de viespi construite în ani și ani.
Zilele trecute, s-a încercat mutarea atenției de pe adevăratele probleme de la RIAL, societatea care administrează fondul locativ și comercial al municipalității, dusă aproape în faliment de vechiul management, spre o plângere penală asupra mea făcută de mama directorului RIAL demis. Cel mai probabil, doamna nu a acceptat un adevăr cât se poate de simplu: la RIAL s-a mințit. În ianuarie aflam că societatea este pe profit, când ea de fapt era pe pierdere. Incompetența managerială scoasă la suprafață în urma analizelor poate fi pusă pe seama a două lucruri: prostie și/sau hoție.
Totuși, este interesant cum fostul director are nevoie de mama, pentru a duce lupte cu administrația pe care o conduc. M-aș fi așteptat la mai multă bărbăție.
Astăzi, în aceeași parte a presei, a apărut un alt subiect: doamna Adriana Miron, director executiv în cadrul Primăriei, detașată de la Agenția Metropolitană Brașov, „este penală” – citat din titlurile presei.
Situația stă în felul următor: Adriana Miron, în 2011, în calitate de director adjunct în cadrul Autorității de Management pentru Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative, a aprobat, în urma unui raport de verificare, penalități de un milion de euro într-un contract dintre MAI și TeamNet, firma lui Sebastian Ghiță, infractor fugar. În urma acestei decizii, sistemul de atunci a încercat de mai multe ori să o elimine pe Adriana Miron, pentru că cel mai probabil deranja. Totul s-a încheiat cu un proces pe care CEDO l-a considerat inechitabil, procesul în urma căruia a primit o sentință de 2 ani de închisoare cu suspendare. De atunci, instituția reabilitării a intrat în funcțiune, cazierul doamnei Miron fiind, în acest moment, curat.
După ce a epuizat toate căile de atac din justiția română, s-a îndreptat spre CEDO. Curtea a admis acțiunea (lucru care se întâmplă foarte rar, cazurile fiind sub 2%), a constatat încălcarea de principiu a echității procesului în care a fost condamnată (deci i-a dat dreptate) și a dispus compensații materiale de 6500 de euro, reprezentând daune aduse doamnei Miron.
Am avut toate aceste informații în momentul când dânsa a fost detașată în cadrul Primăriei, informațiile fiindu-mi oferite chiar de dânsa, într-un dialog cât se poate de onest și de transparent.
Având în vedere atât CV-ul și experiența doamnei Adriana Miron, cât și implicarea de până acum, consider că prezența ei în aparatul administrativ este de mare folos. Din punct de vedere moral, legal și profesional, am toate argumentele pentru a susține acest lucru, chiar dacă asta înseamnă că vom continua deranjarea unor interese ce nu au legătură cu interesul legitim al cetățeanului”, a scris Allen Coliban pe contul său de Facebook.
CITEȘTE ȘI: BRAȘOV. Povestea cu plângerea penală împotriva primarului Coliban… PĂREREA deputatului USR Victor Ilie
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.