Expres

BRAȘOV. „Dacă vom înceta să dăm bani cerșetorilor își vor pierde obiectul muncii”

 

Vorbind despre pregătirea municipiului Brașov pentru sezonul turistic estival, într-o conferină de pres a PNL, viceprimarul Sebastian Rusu a abordat problema cerșetorilor care împânzesc orașul. Rusu spune că fenomenul cerșetoriei este unul greu de combătut, polițiștii locali având mijloace legale, însă prea puțin eficiente. El a declarat că au fost formate patrule mixte compuse din reprezentanți ai Poliției Locale și au Poliției Naționale, care monitorizează zonele „fierbinți”, cum sunt Centrul istoric și zona Gării.

„Din păcate, aceste persoane vin din localități învecinate, unele nu au acte de identitate sau domiciliu real, mulți sunt minori, astfel că demersurile sunt mult îngreunate. Noi îi strângem, îi ducem la Poliție, care îi identifică, apoi se întorc”, a declarat Rusu.

În acest context, viceprimarul îi îndeamnă pe brașoveni să nu le mai dea bani, pentru a stopa astfel fenomenul: „Îi îndemn cu căldură pe cetățenii Brașovului să nu mai încurajeze aceste practici. Dacă vom înceta să dăm bani cerșetorilor își vor pierde obiectul muncii, ca să zic așa”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button