Politic

BRAȘOV. Cum ajută C.J. sportul de performanță?! SUME…

 
Autoritatea finanţatoare UAT Judeţul Braşov a anunțat lansarea Programului judeţean pentru finanţarea nerambursabilă din bugetul propriu al judeţului a proiectelor sportive, pentru anul 2021 – Promovarea Sportului de Performanță.
 
Bugetul acestui program de finanţare este de 500.000 lei, suma urmând să fie utilizată pentru:
 
Organizarea de competiții oficiale internaționale la nivel de seniori – 120.000 lei, respectiv la nivel de juniori – 100.000 lei, pentru un proiect. Un solicitant poate contracta maximum 2 proiecte.
 
Organizarea de competiții oficiale naționale la nivel de seniori – 60.000 lei pentru un proiect. Un solicitant poate contracta maximum 1 proiect.
 
Pentru proiectele de organizare, un solicitant poate obține cel mult 2 contracte de finanțare.
 
Pregătire și participare la competiții oficiale internaționale (individual și pe echipe) – 60.000 lei pentru un proiect.
 
Pregătire și participare la competiții oficiale naționale – primul eșalon – superior, sporturi olimpice pe echipe: prima grupă valorică / divizie / ligă / Liga Elitelor U17 sau U19 (locurile 1-4), sporturi de iarnă și de vară la individual: sportivi clasați în primele 6 locuri în clasamentul național al disciplinei sportive) – 60.000 lei pentru un proiect.
 
Pregătire și participare la competiții oficiale naționale – eșalon secund, sporturi olimpice pe echipe – a doua grupă valorică / divizie / ligă/ Liga Elitelor U17 sau U19 (locurile 5-8), sporturi de iarnă și de vară la individual – sportivi clasați pe locurile 7-20, inclusiv în clasamentul național al disciplinei sportive – 50.000 lei pentru un proiect.
 
Pregătire și participare la competiții oficiale naționale – eșalon inferior, sporturi olimpice pe echipe – a treia grupă valorică / divizie / ligă/ Liga Elitelor U17 sau U19 (locurile 9-12), sporturi de iarnă și de vară la individual – sportivi clasați între locurile 21-35, inclusiv în clasamentul național al disciplinei sportive – 40.000 lei pentru un proiect.
 
Pentru proiectele de pregătire și participare, un solicitant poate obține cel mult 3 contracte de finanțare, fiecare dintre acestea pentru altă disciplină sportivă acreditată conform CIS.
 
Nu sunt eligibile proiectele care vizează grupe de vârstă mai mici de juniori.
 
Finanțările nerambursabile nu se acordă pentru activităţi generatoare de profit și nici pentru activități ce presupun dezvoltarea infrastructurii solicitantului.
 
15 noiembrie 2021 reprezintă data-limită până la care trebuie finalizate activităţile proiectului, inclusiv plăţile efectuate de beneficiarul finanţării nerambursabile.
 
Obiectivele specifice ale programului Promovarea Sportului de Performanţă sunt promovarea imaginii județului Brașov ca „județ al sporturilor”, prin susținerea organizării de evenimente sportive de mare amploare, susținerea sporturilor olimpice și îmbunătățirea performanței sportive, susținerea pregătirii sportivilor de înaltă performanță din județ și a participării acestora la competiții, dezvoltarea ofertei sportive și ridicarea standardului de performanță prin susținerea cluburilor sportive.
 
Cine poate solicita finanţări:
 
pentru proiectele care vizează organizarea în județul Brașov a competițiilor sportive naționale și internaționale oficiale, în condițiile legii, pentru sporturi olimpice – asociațiile județene pe ramuri de sport din România.
 
pentru proiectele care vizează activitatea de pregătire și participare la competiții sportive naționale și internaționale oficiale, în condițiile legii, pentru sporturi olimpice – cluburile sportive de drept privat, fără scop lucrativ, constituite în condițiile legii ca structuri mono sau polisportive, cu sediul în județul Brașov.
 
Data-limită pentru depunerea proiectelor este 3.06.2021, ora 16:00, la sediul UAT Judeţul Braşov, B-dul Eroilor nr. 5, cod poştal 500007 – Registratura (camera 10).
 
Perioada selecţiei şi evaluării proiectelor: 4.06.2021 – 29.06.2021.
 
Informaţiile necesare pentru întocmirea proiectelor, criteriile de eligibilitate, capacitatea tehnică şi financiară a solicitanţilor se regăsesc în Ghidul solicitantului, care poate fi consultat pe site-ul Consiliului Județean Brașov www.judbrasov.ro https://site.judbrasov.ro/page_Programul%20judetean…
sau de la sediul UAT Judeţul Braşov, Serviciul, Învăţământ, Cultură, Turism, Sport, Culte, Relaţii Externe, telefon: 0268.410777, interior 143 și 520, email: sport@judbrasov.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button