Expres

Animalul tău de companie lasă prea mult păr? Iată câteva sfaturi care să te ajute în menținerea curățeniei!

 

Persoanele care dețin un animal de companie, fie el câine sau pisică se confruntă aproape în fiecare zi cu părul care cade și se așează pe diferite suprafețe, dar și pe haine. Pentru că nu este tocmai confortabil să ai o canapea plină de blană sau așternuturi murdare, trebuie să găsești o soluție. Dacă nu vrei să îți tunzi animăluțul, lucru oricum nerecomandat pentru starea lor de sănătate, mai ales pe timpul verii, vei găsi în articolul de mai jos câteva soluții cu adevărat salvatoare. 

Iată cum poți rezolva problema năpârlirii la animalul tău de companie!

  1. Folosește-te de electrocasnicele din casă

Animalul tău de companie are în fiecare toamnă și primăvară un ciclu normal de năpârlire, iar în aceste perioade trebuie să te aștepți ca părul să îi cadă în cantități destul de mari. Totuși, pisicile și anumite rase de câini nu ies niciodată din acest stadiu, iar pentru asta ai nevoie de aspiratoare puternice și perii profesionale care să scoată din țesături toată blana. De asemenea, folosirea unei mașini de spălat performante, cu programe de igienizare pentru hainele tale este esențială. Intră pe site-ul Dexo.ro și caută un model care să fie pe placul tău. În aceeasi ordine de idei, încearcă să îți organizezi programul în așa fel încât să știi când trebuie să faci curat: la începutul zilei sau la finalul acesteia. 

  1. Schimbă modul în care îl hrănești 

O altă cauză a năpârlirii excesive o poate reprezenta o dietă prea bogată în grăsimi sau hrănirea cu mâncare gătită. Totuși există câteva alimente sănătoase pentru el, precum legumele proaspete. Nu este interzis sa îi oferi animalului din când în când câte o gustare sau o conservă delicioasă, dar încearcă să îi stabilești un interval orar clar, în care primește mâncare. De asemenea, acordă foarte mare atenție hranei uscate pe care o cumperi, pentru că îi poate afecta calitatea blănii. Un produs foarte bun la care poți apela este uleiul de somon. Pe lângă faptul că îi îmbunătățește apetitul unui câine mai pretențios, are o mulțime de beneficii asupra blănii: netezește, oferă un luciu și diminuează căderea excesivă. 

  1. Ai mai multă grijă de blana lui 

Chiar dacă poate fi un proces greoi, perierea blănii este esențială din toate punctele de vedere. Folosește un pieptene special, cu zimții înguști și puternici, pentru a extrage toate firele desprinse de piele. Această operațiune ar trebui făcută într-un spațiu închis, precum baia sau chiar în exteriorul casei, deoarece este foarte greu să respiri cu atâta păr care zboară pe lângă tine. În al doilea rând, spălatul regulat este următoarea regulă în menținerea blănii. Dacă nu poți faci asta chiar tu, apelează la un salon de grooming pentru animale, unde prietenul tău va beneficia de un tratament complet. Totuși, nu exagera! Nu îl duce la spălat mai devreme de o dată pe lună, pentru a nu îi traumatiza pielea.

Așadar, dacă și tu te confrunți cu aceste probleme, ia în considerare sfaturile de mai sus și vei observa cu siguranță o îmbunătățire!

Sursă foto: Pixabay.ro

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button