Coronavirus

BRAȘOV. O nouă tranșă de vaccinuri anti-COVID ajunge astăzi

 

Centrul Regional de Distribuţie de la Braşov primește astăzi o nouă tranşă de vaccinuri împotriva COVID-19 de la Pfizer BioNTech. De această dată este vorba despre 14.040 de doze, care vor fi împărţite, în funcţie de solicitări, în judeţele din regiunea Centru. „Dozele vor fi distribuite din totalul dozelor de vaccin alocate Centrului Naţional de Distribuţie Bucureşti. Transportul va fi executat cu o autospecială a MApN, însoţită de autospeciale ale jandarmeriei şi poliţiei, cu respectarea lanţului de frig”, se menţionează în comunicatul autorităților.

Cele 14.040 de doze fac parte dintr-un lot de 163.800 doze, care intră luni, în ţară şi care, mai apoi este repartizat centrelor de distribuţie regionale. Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 8 februarie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială din partea firmei producătoare, după cum au precizat reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid 19. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă. În ceea ce priveşte calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunţat că va creşte numărul de doze în jurul datei de 15 februarie, potrivit aceleiaşi surse.

Peste 19.200 doze deja administrate în județul Brașov

19.266 de doze de vaccin au fost administrate, în centrele de vaccinare din judeţ, în această a doua etapă a campaniei de vaccinare, până duminicp, au anunţat autorităţile. Dintre acestea, 3.478 sunt doze de rapel (a doua administrare), pentru personalul medical, inclus în prima etapă. S-au raportat 54 de cazuri de efecte adverse, nici unul sever, conform aceleiaşi surse.

Pe de altă parte, potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, până duminică au fost distribuite centrelor de vaccinare din judeţ, în total, 21.233 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

 

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button