Politic

Update. BRAȘOV. Primarul Allen Coliban, despre sălile de sport ale școlilor și cluburile private

 

Primarul Allen Coliban a venit astăzi cu precizări după ce Consiliul Local Brașov a aprobat ieri un proiect prin care cluburilor sportive private li se va permite să folosească terenurile și sălile de sport ale unităților de învățământ preuniversitare. Potrivit edilului, urmează să propună CL Brașov și aprobarea unui ghid (regulament) care va cuprinde condițiile pentru accesul în sălile și pe terenurile de sport.

„Încă de dinainte de a deveni primar, mulți antrenori, părinți și manageri de cluburi sportive private mi-au solicitat ajutorul pentru a putea avea acces în sălile de sport ale școlilor pentru a-și susține antrenamentele cu copii sau seniori.
În ultimele 2 luni am aprofundat subiectul în mai multe dezbateri și consultări online, la care au participat peste 140 de reprezentanți ai cluburilor. Ni s-a confirmat că 80% dintre aceștia întâmpinau problema lipsei de acces (contra-cost) în sălile și pe terenurile unităților de învățământ.
Am găsit soluții și mă bucur că ieri Consiliul Local Brașov a aprobat propunerea de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean (care urmează a fi oficializată) prin care cluburile vor avea acces nepărtinitor pentru a-și rezerva sălile în vederea antrenamentelor în orele în care nu se desfășoară ore de curs.
Accesul cluburilor se va face ținând cont de o serie de criterii, cum ar fi: specificul activității (competiții / antrenamente / inițiere), specificul disciplinei sportive și cerințele privind suprafața de joc / facilitățile sălii, publicul țintă (vârstă, dimensiune grup), numărul de elevi din instituția de învățământ care activează în cadrul clubului care solicită acces, corelarea între numărul de grupe / antrenori calificați / intervalele orare solicitate, repartizare echilibrată în funcție de numărul de solicitări.
În perioada următoare, voi propune Consiliului Local aprobarea unui ghid (regulament) care va cuprinde condițiile pentru accesul în sălile și pe terenurile de sport”, a scris primarul, pe pagina sa de Facebook.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button