Coronavirus

Klaus Iohannis: „MĂSURILE RESTRICTIVE sunt inevitabile”! SEMNAL DE ALARMĂ / PSD și coronavirusul!

 

Klaus Iohannis, președintele României, susține la această oră o conferință de presă, „dedicată” creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri din țară – situația de azi, AICI: CORONAVIRUS. ȘOC, aproape 3.000 de cazuri în țară și 100 la Brașov în ultimele 24 de ore! Număr mare de persoane decedate…

„România a cunoscut cea mai mare creștere a numărului de cazuri de coronavirus de la debutul epidemiei. Cifre extrem de îngrijorătoare avem și în privința numărului de decese, precum și a numărului de pacienți din AȚI. Trei indicatori care corelați trag un puternic semnal de alarmă de care avem cu toții responsabilitatea să ținem cont. Tendința este de creștere a ratei infectărilor, de aglomerare a spitalelor, a creșterii numărului deceselor. În acest context, măsurile de restricție sunt inevitabile. Cu cât mai repede sunt introduse și respecate, cu atât mai rapid își vor produce efectele și vor putea fi ridicate din nou. Situația e complicată nu doar în Romania, ci și în restul statelor europene”, a declarat Klaus Iohannis.

„Avem încredere în medicii noștri. Lunile care vor urma nu vor fi ușoare, dar sunt convins că vor acționa cu același devotament. Vreau să-i asigur pe toți că sunt alături de ei și că vom face față. Este o luptă în care avem cu toții o mare responsabilitate. Cu cât crește numărul de bolnavi și de decese, cu atâta ne îndepărtăm de acel moment mult așteptat. Avem fiecare dintre noi de făcut o alegere fundamentală. Este un drum la capătul căruia ne așteaptă multă suferință, dacă nu respectăm măsurile. Să dăm dovadă de responsabilitate și să respectăm regulile. Sunt lucruri care stau în puterea noastră. Haideți să dăm dovadă de responsabilitate”, a mai spus șeful statului.

Despre măsurile restrictive adoptate, Iohannis a subliniat: „Strategia e destul de clară și am prezentat-o. Vom reacționa local și regional. Nu este nevoie să închidem toată țara, dacă avem focare într-un județ, acolo se va acționa. A fost introdusă acea scală care ne spune dacă putem lua anumite măsuri. De fiecare dată aceste restricții se bazează pe datele specialiștilor. Așa se va continua. Avem situații diferite în localități diferite. Sunt localități unde numărul de bolnavi e mare, dar sunt și comune și localități unde nu avem multe cazuri”.

Despre măsurile luate în județul Brașov, AICI: Update CORONAVIRUS BRAȘOV. Noi restricții și interdicții în municipiu și în alte localități (VIDEO)

COVID-19. BRAȘOV. Noi restricții în municipiu! 

Apoi, șeful statului a ținut să atace iar PSD-ul: „Cu siguranță, avem situații diferite: sănătatea este atacată de Covid-19, iar societatea este atacată de PSD. Este evident că această situație epidemiologice ne interesează mai mult decât alegerile care vor veni. Vă rog să nu facem o confuzie între abordarea politică, pentru că societatea merge mai departe. Abordarea publică trebuie să fie una care să țină cont de pandemie, de opiniile experților. Repet ceea ce am mai spus: Guvernul nu poate să stăvilească singur acest virus, de aceea răspunderea nostră individuală este foarte mare și nu este bine să amestecăm aceste lucruri, dar uneori politicienii se bagă și unde nu trebuie. Să ne amintim că PSD-ul a blocat 2 săptămâni o lege în Parlament care ajuta la combaterea pandemiei”.

În continuare, Klaus Iohannis a afirmat că alegerile parlamentare trebuie organizate în data de 6 decembrie: „O democrație nu funcționează fără alegeri. Organizarea alegerilor locale a funcționat rezonabil de bine, nu au fost incidente epidemiologice. Însă, este clar că, dacă numărul de cazuri de coronavirus va crește, campania se va desfășura în condiții mai speciale. Alegerile trebuie să aibă loc, nu putem să continuăm fără un Parlament cu puteri depline. Cu cât am putea să amânăm alegerile? Constituția ne spune maxim 3 luni și atunci ajungem la sfârșitul iernii, nu cred că cineva își imaginează ca situația va fi net mai bună în primăvară față de 6 decembrie”.

Chestionat privitor la impunerea stării de urgență, președintele României a răspuns: „O pandemie nu e o alegere politică, nu e un ghinion, ci o catastrofă; o catastrofă care a venit peste noi și cu care trebuie să trăim până când găsim soluțiile pentru a avea un vaccin și un tratament. Această pandemie nu a fost alegerea nimănui. Ea a venit fără să țină cont cine este la guvernare și ce părere avem noi toți despre pandemie”.

Și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit astăzi pe același subiect – CORONAVIRUS ROMÂNIA. Ce a spus ministrul Sănătății după RECORDUL înregistrat astăzi privind numărul de cazuri din ultimele 24 de ore?!…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button