BRAȘOV. „Să redăm demnitatea și mândria de a fi român și brașovean!”
„Vrem să ducem o politică a bunului-simț, a demnității și a mândriei de-a fi români, evident, și brașoveni, de-a simți și iubi românește. Vrem să oferim sinceritate și onoare politică, în locul promisiunilor veșnic neonorate. Dorim promovarea valorilor naționale, dorim reindustrializarea țării, inclusiv a Brașovului, prin dezvoltare durabilă, avem nevoie de agricultori și agricultură, de clasa medie socială, de meșteșugari, de oamenii simpli, oamenii de valoare care sunt uitați sau ignorați”.
Acesta este, în esență, manifestul politic cu care Partidul Neamul Românesc (PNR) a pornit bătălia electorală. Iar la Brașov, Florina Maior, economist, femeie de afaceri, soția fostului șef al revoluționarilor, Dorin Lazăr Maior, este vârful de lance. Exonerată de orice culpă penală („fapta nu există”, au conchis magistrații, dar Florina Maior a stat în arest preventiv), în iulie, imediat a fost „curtată” de reprezentanți ai mai multor partide, chiar de către unii care îi întorseseră spatele când avea necazuri, dar singurii care i-au făcut o ofertă fermă, principială, au fost cei de la Partidul Neamul Românesc, condus de Ninel Peia – președinte și generalul (r) Mircea Chelaru, prim-vicepreședinte. „22 de ani am fost în PSD, dar nu am ieșit niciodată în față, am muncit din umbră pentru partid. Am plecat și acum am decis să mă implic activ, dar oferta partidelor «vechi» nu m-a mulțumit, nici nu au fost fermi. Din politica românească, dar și din cea de la nivel local, lipsește coagularea forțelor, unitatea, partidele de stânga împreună, partidele de dreapta, la fel, să fie clar cum se situează și să lupte împreună”, ne-a spus Florina Maior.
Filala pusă pe picioare într-o lună
Partidul Neamul Românesc a fost înființat în 2018 la nivel național. PNR se poziționează în centru pe eșichierul politic autohton, doctrina sa fiind național-conservatoare.
Filiala brașoveană a fost înregistrată la începutul lunii august. O lună mai târziu, a fost organizată conferința județeană, la care cei peste 500 de membri de la acel moment și-au trimis delegații – date fiind restricțiile impuse de starea de alertă – pentru a alege conducerea. Conferința, la care au participat, pe lângă conducerea națională, lideri ai partidelor politice şi persoane publice din Braşov, a marcat un moment inedit în politică: depunerea jurământului față de țară.
Au fost reconfirmați interimarii, care sunt și printre membrii fondatori, în frunte cu Florina Maior și Ștefan Brumă Cei doi deschid și lista candidați ai Partidului Neamul Românesc la alegerile locale din 27 septembrie pentru Consiliul Local Brașov. Dată fiind tinerețea organizației brașovene, lista cuprinde doar patru nume: Florina Maior – președinta Organizației Județene a P.N.R. Brașov, Georgeta Daniela Chicus – președinta Organizației Județene de Femei P.N.R. Brașov, Ștefan Dumitru Brumă – președintele Organizației Municipale P.N.R. Brașov, Grațiana Doina Cioconea – președinta Organizației Municipale de Femei P.N.R. Brașov. „Am depus și pentru Consiliul Județean, dar am dat peste birocrație, chichițe, respingeri de semnături pentru motive aberante. În loc să ne ajute, să ne îndrume cum să facem, să ne atragă atenția să corectăm, nu doar nouă, Biroul Electoral a știut să dea doar respingeri”, a explicat Florina Maior.
„Cei care sunt în funcție acum iau conducerea pe persoană fizică”
Pe care o nemulțumește, și la Brașov, „lipsa de viziune a actualei administrații locale”, dar – spune ea- , parcă lipsește și voința de-a face bine”, pe care o explică astfel: „Cei care sunt acum în funcție fac totul numai pentru ei, au luat țara, orașul, «pe persoană fizică». Noi vrem să facem o politică în care să primeze cetățeanul, omul de rând. Vreau să schimb mentalitatea asta de-a face politică, să nu vin cu promisiuni care sunt doar minciuni electorale, ci cu sinceritate. Am fost prin piețe, pe stradă să vorbim cu oamenii, care sunt dezgustați de politică, s-au săturat de cei care doar în campanie electorală îi caută, dar le-am spus că noi suntem noi în politicp, venim cu inima curată, cu obiective clare pentru ei și reacția lor a fost: «Atunci mai avem o șansă»”.
Preocupări pentru toți românii
Obiectivele Partidului Neamul Românesc pentru alegerile locale:
1 Reorganizarea la nivel local a serviciiilor sociale și de sănătate publică ale municipiul Brașov. Propunem construcția Spitalului Clinic de Urgență
2. Reorganizarea sistemului de piețe și deschiderea acestuia către producătorii autohtoni, susținerea producției românești
3. Susținerea și finanțarea adecvată a Teatrului Brașov, Operei, a Filarmonicii, a Teatrului pentru copii și a tuturor inițiativelor de cultură. Propunem construcția Teatrului de Vară în Brașov
4. Organizarea de târguri, evenimente, manifestări culturale și alte activități conexe cu scopul dezvoltării economice, sociale și culturale a municipiului Brașov și a regiunii metropolitane
5. Transport gratuit pentru pensionari, studenți și elevi
6. Refacerea și susținerea financiară a echipei fanion FC Brașov
7. Îmbunătățirea serviciilor-suport privind victimele violenței domestice
8. Modernizarea serviciilor de salubritate, colectare, reciclare și ecologizare a deșeurilor
9. Reducerea poluării și a emisiilor de praf la nivelul Municipiului Brașov, prin tehnologii ecologice moderne
10, Reducerea taxelor și a impozitelor locale
Florina Maior are și alte propuneri de dezvoltare a Brașovului și de creștere a calității vieții brașovenilor: „Blocurile să fie construite cu primele etaje ca parcări, așa eliberăm străzile din jurul lor, e mai mult loc pentru zone verzi și alte activități. Ar fi util un pasaj îmbrăcat în sticlă peste Calea București, ca să fluidizezi circulația și pietonii să traverseze în siguranță. Poiana Brașov are nevoie de ofertă de turism pentru toate sezoanele, nu doar iarna. Acum nu ai ce face acolo mai mult de câteva ore, te plictisești. De asemenea, lipsește oferta de produse tradiționale locale, produse autentice realizate de meșteșugari brașoveni, să poți duce ca turist de aici suveniruri locale”.
Președinta PNR Brașov are preocupări care nu îi interesează doar pe brașoveni, cum ar fi relația defectuoasă stat-mediul privat sau abuzurile imense, „umilința maximă” la care sunt supuși cei care intră sub incidența legii de executare a pedepselor privative de libertate. „De ce TVA pentru persoane fizice? De ce plătim noi, cetățenii, așa ceva? Cum o recuperăm? Este încă o problemă din sfera celor create de modul în care sistemul, statul, cei care ne conduc se raportează la cetățean”, mai spune Florina Maior.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.