BRAȘOV. Recomandări din partea polițiștilor, înaintea noului an școlar
Noul an școlar este o provocare pentru elevi, părinți și cadre didactice, iar pentru ca totul să decurgă bine, este important să existe o bună colaborare între aceste categorii de persoane și autoritățile locale și polițiști. „Cu toții vrem să-i știm protejați (n.r. pe elevi), la adăpost de orice pericol”, au precizat reprezentanții Poliției Județene Brașov.
Tocmai de aceea, polițiștii le recomandă părinţilor să-și ajute copiii să înţeleagă faptul că trebuie să respecte regulile şi să adopte un comportament preventiv pentru a evita orice situaţie nedorită; să acorde permanent atenţie deosebită relaţiei cu copiii. „Lipsa de supraveghere sau o supraveghere necorespunzătoare pot crea premisele adoptării de către acesta a unui comportament deviant sau delincvent”, atenționează cadrele de poliție.
O altă recomandare pentru părinți este să păstreze legătura cu cadrele didactice şi să verifice evoluţia şcolară a copiilor, iar când observă o schimbare negativă în comportamentul celor mici (lipsă de comunicare, apatie etc), să încerce să afle care este problema și să o rezolve împreună.
„Învățați-vă copilul să nu intre în anturaje dubioase, să evite violența în rezolvarea conflictelor și să vă ceară sprijinul în orice problemă pe care o întâmpină”, mai sfătuiesc polițiștii.
Pentru elevi, ei au următoarele recomandări:
-În calitate de participanţi la traficul rutier (pieton, biciclist etc.), respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie şi semnificaţia indicatoarelor rutiere;
-Nu vă abateţi de la regulile unei conduite corecte şi spuneţi NU violenţei, agresiunii, presiunii grupului etc.
-Manifestaţi întotdeauna o atitudine pozitivă şi adoptaţi un limbaj adecvat fără jigniri pentru a preveni eventualele conflicte;
-Spuneţi întotdeauna părinţilor sau cadrelor didactice dacă v-aţi aflat într-o situaţie periculoasă şi solicitaţi sprijinul poliţiştilor atunci când consideraţi că este necesar.
Și pentru cadrele didactice au fost emise câteva sfaturi, după cum urmează:
-Interveniți în timp util, alături de părinți, pentru prevenția comportamentelor de risc ale copiilor;
-Amintiți-le permanent riscurile la care se expun atunci când nu sunt corecți, toleranți, respectuoși;
-Nu ezitați să solicitați sprijinul polițiștilor atunci când acest lucru este necesar, și încurajați-vă elevii să vă ceară ajutorul atunci când au o problemă.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.