BRAȘOV. 68 de posturi pentru spitalul modular ATI COVID-19. Numai de s-ar găsi cine să le ocupe
După cum v-am informat (detalii: BRAȘOV. ATI COVID-19, Aeroportul, Polivalenta, Spitalul Regional, „jaloanele” vizitei lui Ludovic Orban ) premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, însoţiţi de preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Veştea, primarul George Scripcaru, prefectul judeţului, Cătălin Văsii, dar şi secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Mihail Veştea (brașovean), vor vizita spitalul modular construit ca secţie exterioară cu paturi ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov şi destinat tratării pacienţilor cu COVID-19 aflaţi în stare gravă.
Unitatea modulară a fost realizată pe baza unui proiect furnizat Consiliului Judeţean, cu titlu gratuit, de către Fundaţia Hera şi Asociaţia Dăruieşte Viaţă. Fondurile destinate lucrărilor de construcţie au fost alocate din bugetul judeţului Braşov. Dotarea celor 28 de paturi de ATI este asigurată, în parte, cu aparatură şi echipamente medicale disponibile în cadrul Spitalului Judeţean, restul fiind repartizate din rezerva de stat, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă condus de dr. Raed Arafat, pe baza necesarului formulat de conducerea SCJU Braşov.
Organigrama se aprobă azi, în ședința de plen
În privinţa personalului medical necesar în această secţie, plenul CJ Braşov care se va întruni în această dimineață, în şedinţă ordinară, urmează să aprobe statul de funcţii şi organigrama Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, care include suplimentarea cu 68 a numărului de posturi, determinată de crearea unităţii modulare. Este vorba de o suplimentare cu 2 posturi de medici primari specializaţi pe ATI, 5 posturi de medici specialişti ATI, 36 de posturi de asistenţi medicali generalişti, 21 de posturi de infirmieri şi 4 posturi de brancardieri. Aceasta este schema minimă de personal: „Pentru utilizarea eficientă a resurselor financiare, normarea a fost făcută pentru asigurarea asistenţei medicale la numărul maxim de paturi prevăzut de normativul legal, cu încadrarea numărului de personal la nivel minim”.
Greu de găsit, totuși, personalul specializat. Directoarea DSP Brașov, dr. Andrea Neculau, spunea însă că va fi căutat „și în piatră seacă” (detalii: BRAȘOV. Amenințarea COVID+gripă menține paturile ATI Județean și amână reabilitarea parterului)
Secţia modulară din curtea Spitalului Clinic Judeţean Braşov va fi folosită, în primă fază, pentru tratarea cazurilor grave de coronavirus.
Cât privește operaționalizarea secției, care ar fi trebuit să fie gata în 21 august, iar dotarea cu echipamente să se facă în 2-3 zile (detalii: BRAȘOV. Spitalul modular ATI COVID-19 trebuia să fie gata. De afară nu pare), „detaliile concrete privind darea în funcţiune a spitalului modular vor fi stabilite vineri, 28 august, în cadrul unei întâlniri de lucru la care vor participa factorii de decizie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Fundaţia Hera şi Consiliul Judeţean Braşov”, au anunţat reprezentanții CJ Braşov.
Citiți și:
BRAȘOV. Ministrul Sănătății, „desant” pe Aeroport în ceas de seară. De ce a venit? (VIDEO)
BRAȘOV. Mai rar așa ceva: date precise de finalizare a UPU și a spitalului modular
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.