Coronavirus

Legea Carantinării, PROMULGATĂ! Ce se va întâmpla de săptămâna viitoare?!…

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat în această dimineață Legea Carantinei și izolării, adoptată joi seara de Senat în calitate de for decizional.

Actul normativ va fi publicat în Monitorul Oficial și va intra în vigoare după trei zile, adică de marți.

Printre altele, legea prevede că personalul medical poate fi detaşat fără concurs şi beneficiază de o plată suplimentară de 50% din salariu, plus o diurnă de 2%.

Apoi, izolarea persoanelor bolnave sau asimptomatice poate fi făcută pentru maxim 48 de ore, însă medicul poate recomanda prelungirea măsurii.

A fost eliminată complet din lege „carantina bunurilor”, dar au fost introduse reglementări în situaţia posibilei infectări a minorilor.

Orice persoană poate contesta în instanţă actele cuprinse în Legea Carantinei, soluţionarea va fi făcută în maximum 15 zile, iar apelul la decizia primei instanţei va fi judecat de un complet format din 5 judecători de la ÎCCJ, care se pronunţă în termen de 5 zile de la sesizare, așa cum a menționat news.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button