Delicte

[ViDEO] BRAȘOV. Câini otrăviți cu Furadan! Stăpânii, unul dintre ei cetățean norvegian, se tem pentru viața lor (VIDEO ȘOCANT)

  • caine1_281848.JPG
  • WhatsApp Image 2020-07-16 at 13.19.35_281849.jpeg
  • WhatsApp Image 2020-07-16 at 13.19.36 (2)_281850.jpeg
  • WhatsApp Image 2020-07-16 at 13.19.36_281851.jpeg
 

„Am nevoie de ajutor, locuiesc în Cristian / Brașov și mi-au fost otrăviți câinii în curte, aruncată momeala cu cel mai probabil Furadan, de către un vecin care urăște animalele. Am demarat procedurile legale, dar nu știu sigur dacă totul e corect, nu știu cum să ne revenim, eu și partenerul meu, din trauma în care suntem, nu știu ce ar trebui să mai facem și ce am mai putea face. Vă rog din suflet să mă ajutați, ne temem pentru viața noastră și pentru viața celorlalte animale care le deținem, câini și pisici. Menționez ca sunt animale ținute în casă, lăsate afară doar pentru a-și face nevoile și a se juca 5-15 minute de câteva ori pe zi…”.

Este mesajul trimis de Gabriela Poroșnicu prin intermediul paginii MyTEx-Stiri Online Brașov, însoțit de imagini video ale chinurilor prin care au trecut cele două animale, din care una, o cățelușă de cinci luni. 

Otrăvirea a avut loc sâmbătă dimineață, la 10 minute după ce patrupedele fuseseră lăsate în curte. Femeia a alergat cu animalele la veterinar, dar unul dintre câini a murit pe drum, iar altul la scurt timp după ce a ajuns la cabinet.

„Medicul veterinar mi-a spus că nu a mai văzut așa ceva în viața lui și că bănuiește că e Furadan, substanță interzisă în România. Am cercetat curtea și am mai găsit bucăți de carne și de oase cu culori ciudate, roz și roșu, le-am dus veterinarului și a spus că acum e aproape sigur că e Furadan, am sunat la 112, au venit de la Criminalistică și de la Poliția Cristian, au cercetat, m-au chemat pentru declarații și am dus cadavrele luni la DSV Brașov. S-a făcut autopsia, dar am înțeles că nu au laborator pentru analize toxicologice și au zis că, dacă plătesc, se pot face la București. Dar cei de la Institutul de Diagnoză și Sănătate Animală mi-au spus că nu se poate așa, să le duc eu ca persoană fizică, mai ales că este suspiciune de caz penal, trebuie anumite condiții, proceduri, sigilate probele. A fost o tevatură și cu probele celelalte, bucățile găsit de mine, că le-am predat polițistului din Cristian și când am vrut să le iau să le duc la DSV m-a tot amânat și apoi, fără să mă anunțe, mi-a spus că le-a dus el. Încă nu au plecat probele spre București, că mai trebuia nu știu ce, să vină un medic specialist în Morfopatologie, dacă am înțeles bine, sper să plece astăzi”, ne-a relatat stăpâna devastată.

Spune că nu au putere, ea și soțul, să se uite la imaginile cu câinii agonizând, dar trebuie să facă o selecție, pentru a le preda Poliției.

„Vom face și plângere penală, dar trebuie să vedem încadrarea, mi-a spus avocatul. Nu poate fi decât vecinul, după poziția bucăților pe care le-am mai găsit, au fost aruncate peste gard, de pe terasă. Nu am avut mari conflicte cu el, doar în 2018, când s-a mutat, mi-a reproșat că ajung la el puii de pisică, care apoi au și dispărut. În primăvară s-a plâns de lătratul câinilor. Latră ziua când îi scoatem afară pentru nevoi, asta pentru câteva minute, că noaptea dorm cu mine și soțul în pat, sunt «copiii» noștri. Suntem speriați, ne temem pentru viața celorlalte animale, pentru viața noastră, că am înțeles că Furadanul este puternic otrăvitor și în doze mici”, a mai spus Gabriela Poroșnicu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare