Coronavirus

CORONAVIRUS. Klaus Iohannis: „Boala există și are impact devastator”. Un nou ATAC DUR la PSD

 
Principalele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis:
 
– Din nefericire, pandemmia este cea mai gravă criză sanitară din ultimul secol;
 
– De o sută de ani nu a mai existat o boală cu un impact atât de profund. Din păcate, și în România efectele devin din ce în ce mai vizibile. Azi avem 637 de cazuri noi;
 
– Este greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la televizor, pe stradă și spun că nu este niciun pericol, ba alții chiar adepți ai reoriei conspiraționiste spun că nu există boala. Boala există și are impact devastator;
 
– E foarte greu de luptat și din acest motiv am spus că nu e momentul luptelor politice; 
 
– Sunt siderat de felul în care PSD a reacționat în parlament acum, când e în discuție legea care reglementează carantina și izolarea; PSD a venit cu argumente false, spunând că trebuia să vină guvernul mai repede. Or, guvernul nu putea veni mai repede până nu apărea motivația CCR.
 
– Putem constata că PSD tergiversează această discuție și trebuie să recunosc că și pe mine mă surprinde acest cinism exagerat al PSD. PSD privează guvernul de un instrument foarte important în gestionarea acestei epidemii. Este extrem de trist, e șocant. Această tergiversare prin care PSD vrea să pară important sau interesant poate costa viața a zeci, poate chiar a sute de români;
 
– Reiau apelul meu către Parlament: finalizați discuțiile, aprobați o formă bună. Altfel, veți fi moralmente răspunzători de moartea a zeci, poate a sute de români. Această tergiversare e intolerabilă.
 
 
 
 
Președintele României va da astăzi, începând cu ora 14.00, declarații de presă, probabil referindu-se și la situația pandemiei de coronavirus din țară.
 
Așa cum a anunțat Administrația Prezidențială, la ora 12.00, Klaus Iohannis va fi prezent la Ambasada Franței, la recepția prilejuită de Ziua Națională a Republicii Franceze.
 
Vom reveni.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button