Educaţie

EN 2020. Rezultatele se publică azi. Contestațiile se pot face și elecronic

 

Evaluarea Naţională (EN VIII) 2020 a absolvenților de gimnaziu, ale cărei probe scrise s-au desfășurat săptămâna trecută, ajunge astăzi la afişarea primelor rezultate. Pentru prima oară, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui. Astfel, doar absolvenții de clasa a VIII-a își vor putea afla notele la română, matematică și, în cazul candidaților care au studiat în limbile minorităților naționale, limba maternă. 
Rezultatele vor fi afișate până la ora 14:00, la avizerele centrelor de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro.

Rezultatele pentru județul Brașov vor fi disponibile și pe portalul nostru, myTEX.ro.
Listele de centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.
 

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Practic, notele date de cea de-a doua comisie de evaluare reprezintă nota finală a absolventului care a contestat rezultatele. Pe de altă parte, deși rezultatele la EN VIII contează pentru admitere, chiar mai mult decât până acum trei ani (80% din medie, restul fiind dat de media mediilor generale din clasele V-VIII), intrarea la liceu nu este condiționată de acestea. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi anunţate sâmbătă, 27 iunie.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button