Sănătate

BRAȘOVEAN cu o tumoare cerebrală gigant, operat de urgență la… Sibiu

  • tumoare1_280975.jpg
 

Un bărbat de 60 de ani din Brașov a fost operat, vineri, de urgență, fiindu-i extirpată o tumoare gigant, care îi comprima creierul. Intervenția care i-a salvat viata a avut loc la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, fiind efectuată de o echipă de neurochirurgi condusă de șef lucrări dr. Vicențiu Săceleanu, medicul șef al Secției Clinice Neurochirurgie.

„Pacientul a fost internat ieri (joi – n.r.) prin Unitatea de Primiri Urgențe, fiind diagnosticat cu o tumoră cerebrală gigantă care îi punea viața în pericol, prin comprimarea creierului. I s-au efectuat analize medicale, inclusiv testul pentru COVID-19. După studierea atentă a cazului am decis intervenția chirurgicală și am practicat rezecția completă a tumorii care a avut o mărime de 6/5 cm”, explică șef lucrări dr. Vicențiu Săceleanu, citat de presa locală sibiană.

Intervenția chirurgicală a durat patru ore și a fost realizată cu un microscop operator.

„Ne exprimăm satisfacția că această operație a fost o reușită. Nu este pentru prima dată când extirpăm tumori de mari dimensiuni în secția de neurochirurgie, fapt care indică profesionalismul colectivului secției. Dar în primul rând ne bucurăm că putem din nou să servim interesele pacienților, în acest context complicat creat de noul tip de coronavirus”, a adăugat dr. Săceleanu, pentru sursa citată.

În prezent, pacientul este sub supraveghere, este stabil și va intra într-un program de recuperare.

Credit foto: Tribuna.ro

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button