BRAȘOV. Fosta directoare CEC Bank, Florentina Tăvălică, o nouă condamnare, după eliberarea din închisoare
La trei luni după ce a fost eliberată din penitenciar, unde a executat o pedeapsă primită pentru luare de mită, fosta directoare CEC Bank, Florentina Tăvălică, a fost condamnată din nou la închisoare cu executare, pentru fapte comise pe când avea funcția amintită. Sentința nu este, însă, definitivă.
Amintim că, în data de 21 noiembrie 2018, brașoveanca, pe atunci în vârstă de 62 de ani, a fost „ridicată” de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în baza unui mandat emis de Tribunalul Brașov, deoarece fusese condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită. Ea a stat după gratii până pe 11 februarie a.c..
Dar, problemele cu legea nu au încetat. Astfel, pe 22 mai, ea a fost condamnată de Tribunalul Brașov la câte 4 ani de închisoare pentru două infracțiuni de gestiune frauduloasă (fapta vizând încheierea contractului nr. 1529/01.11.2010, respectiv fapta vizând prelungirea liniei de credit).
Instanța a constată că infracţiunile din prezenta cauză sunt în concurs real cu infracţiunea de luare de mită pentru care s-a pronunţat condamnarea la pedeapsa de 4 ani și le-a contopit pe toate, aplicând-o pe cea mai grea, la care s-a adăugat un spor de 2 ani. În final, instanța a dispus ca Florentina Tăvălică să execute 6 ani de închisoare, din care se deduce perioada executată (21 noiembrie 2018 – 11 februarie 2020).
Conform informațiilor de pe site-ul Tribunalului Brașov, Afrodita Nicoleta Rențea a fost achitată pentru săvârşirea a două infracţiuni de gestiune frauduloasă, iar Monica Vrânceanu a primit 2 ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 4 ani.
Nicolae Neagoe a fost achitat de înșelăciune (a intervenit prescripţia) și a încetat procesul penal având ca obiect tragerea la răspundere penală a inculpatului sub aspectul comiterii unor infracţiuni de uz de fals (a intervenit prescripţia). El a fost condamnat la două pedepse de câte 3 ani închisoare pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la gestiune frauduloasă. Pedepsele au fost contopite, iar inculpatului i s-a aplicat pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, sporită cu 1 an închisoare, el primind spre executare pedeapsa de 4 ani închisoare.
Luminița Maria Buliga (fostă Neagoe) a fost achitată de înșelăciune (a intervenit prescripţia) și a încetat procesul penal având ca obiect tragerea la răspundere penală a inculpatei sub aspectul comiterii unor infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale (a intervenit prescripţia) și a două infracţiuni de fals material în înscrisuri sub semnătură privată.
Ea a fost condamnată la 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni, pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la gestiune frauduloasă.
Inculpații, obligați să plătească 600.000 de lei către CEC Bank
Inculpaţii sunt obligați să-i plătească părții civile CEC Bank, în solidar, 600.000 de lei, sumă la care se calculează dobânda legală de la data de 30.10.2012. Celelalte pretenţii formulate de partea civilă au fost respinse.
Inculpații Nicolae Neagoe și Luminița Buliga sunt obligați să-i plătească unei alte părți civile, R.G.B., în solidar,
10.296,40 lei prejudiciu material (onorariu avocat) și 50.000 lei daune morale.
În cauză, se mențin măsuri asigurătorii.
Magistrații au dispus desfiinţarea înscrisurilor falsificate de care s-au folosit inculpaţii în activitatea infracţională (cerere de credit, declarație pe proprie răspundere pe numele părții civile R.G.B., în calitate de administrator al unei societăți comerciale, contract de custodie, contract de garanție imobiliară etc.).
Toți inculpații au de plătit către stat câte 3.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare. Există drept de apel în 10 zile de la comunicare.
CITIȚI ȘI:
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.