Coronavirus

Măsurile de relaxare din 1 iunie, ANUNȚATE de Klaus Iohannis…

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat astăzi măsurile de relaxare care vor intra în vigoare în România, în contextul pandemiei de coronavirus, începând din 1 iunie.

Astfel, se redeschis terasele, Iohannis precizând: „E clar că e nevoie de unele măsuri foarte speciale: mesele la cel puțin 2 metri, maxim 4 persoane la o masă. Se va putea merge la plajă (distanță de circa 2 metri), nu va mai fi nevoie de declarație la părăsirea localității de domiciliu. Apoi, se vor relua spectacolele în aer liber, cu maximum 500 de spectatori. Pot reîncepe și competițiile sportive în aer liber, fără spectatori, mai puțin disciplenele de contact”.

În privința examenelor naționale, date de elevii claselor a 8-a și a 12-a, președintele României a subliniat: „Vor avea loc așa cum au fost planificate și anunțate de câteva săptămâni. Este posibil să fie copii bolnavi când se dă Bacalaureatul. Pentru aceștia am considerat că trebuie să găsim o soluție. Pentru evaluarea națională, pentru copiii care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, pentru motive medicale și carantină, se organizează o a doua sesiune a examenului la sfârșitul lui iunie. În privința Bacalaureatului, se va organiza, ca și în alți ani, o a doua sesiune, în august”.

Klaus Iohannis a mai relatat, îndemnând la precauție: „Am avut o ședință destul de lungă cu membri ai Guvernului, am analizat situația în care ne aflăm, stadiul epidemiei și ce măsuri se impun. Avem și astăzi aproape 200 de cazuri noi, aproape 200 de persoane la ATI, nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În consecință: atenție, atenție, atenție!”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button